Hjemmelavet æblegrød – som morgenmad, snack eller dessert
HJEMMELAVET ÆBLEGRØD
Den topper danske æblesæson lige nu, så det er bare at gå på rov! Og hjemmelavet æblegrød kræver ikke ret meget arbejde. Når først æblerne er skrællet og skåret, så står det egentlig bare og passer sig selv. Når æblerne er kogt, piskes de til grød, smages til og hældes i en bøtte – også er der lækker hjemmelavet æblegrød til mange dage!
Opskriften finder du nederst i indlægget ♥
Her om efteråret er æblegrød en fast inventar i mit køleskab!
Jeg har altid en bøtte stående med æblegrød på den her årstid. Jeg laver bare en stor portion, også har jeg topping til min morgenmad eller en eftermiddagssnack, som altid er klar.
Her er nogle forslag til, hvad du kan bruge æblegrøden til:
♦ Varm æblegrød med mælk
♦ Topping på skyr, yoghurt eller på varm havregrød
♦ Æbletrifli med kold æblegrød, knuste makroner, flødeskum og creme fraiche
Ingredienser:
- 8-10 æbler
- 1 vaniljestang / 1 tsk. vaniljepulver
- ca. 3 spsk. vand
- Ca. 2 spsk. rørsukker – eller alternativt sukkererstatning, hvis man ønsker den sukkerfri.
Fremgangsmåde:
- Skræl æblerne, skær kernehuset fra og skær dem i mindre stykker.
- Hæld vand i en gryde, og vend æblerne i gryden med vaniljen og sukker.
- Sæt gryden på blus, og lad æblerne blive kogt ved middelvarme.
- Hvis du ønsker en glat æblegrød, som er helt most, så pisk grøden med et piskeris. Hvis du ønsker den lidt grovere, så vender du bare grøden med en grydeske.
- Smag grøden til, når du har fået den type grød, du ønsker – evt. tilføj mere sukker, hvis den er for syrlig.
- Spis det varmt med mælk, eller køl det ned og ha’ det stående i køleskabet, så du kan bruge det koldt på din morgenmad!
Ingen kommentarer endnu