Auberginer i lag med aubergine/champignon-pesto
Her kommer en opskrift på det lækreste tilbehør til enhver menu. Auberginer i skiver med auberginepesto med champignon og cashewnødder i flere lag.
Jeg serverede dem som tilbehør til lammekrone og ovnstegte kartofler og grøntsager, som du kan se på nederste billede.
4 per:
- 3 auberginer
- 40 g cashewnødder
- 200 g champignon
- 1 bundt persille
- saft fra 1 citron
- 3 fed hvidløg
- olivenolie
- salt, peber
- Blender eller minihakker
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Skær hvidløget ud i skiver. Skær én aubergine over på langs, og lav dybe ridser i auberginen og stik hvidløgene ned i ridserne. Hæld olie over de to halvdele. Læg dem i et fad og sæt dem i ovnen i ca. 30-40 min.
- Imens skærer du champignonen i skiver og steger dem i olie på panden – læg til side.
- Skær de to andre auberginer over på midten, og skær dem ud i tynde skiver (kig billedet). Steg dem på panden i rigeligt olie, og læg til side.
- Når auberginerne i ovnen har stået i 30-40 min og kødet i auberginen er blødt til lige til at skrabe ud af skallen, tages de ud af ovnen.
- Skrab kødet ud, og smid det i blenderen sammen med de resterende ingredienser. Blend det til en slags pesto. Smag til det med salt, peber og citron.
- Byg nu dine auberginepakker op – lag for lag. Aubergineskive nederst, så et lag pesto og sådan fortsætter du i 3-4 lag.
- Hertil serverede jeg auberginerne som tilbehør til lammekrone, ovnstegte kartofler og grønsager i ovnen samt lidt frisk salat.
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu