Hindbærkoldskål

Auberginer i lag med aubergine/champignon-pesto

Her kommer en opskrift på det lækreste tilbehør til enhver menu. Auberginer i skiver med auberginepesto med champignon og cashewnødder i flere lag.

Jeg serverede dem som tilbehør til lammekrone og ovnstegte kartofler og grøntsager, som du kan se på nederste billede.

 

IMG_7123_Fotor

IMG_7125_Fotor

4 per:

  • 3 auberginer
  • 40 g cashewnødder
  • 200 g champignon
  • 1 bundt persille
  • saft fra 1 citron
  • 3 fed hvidløg
  • olivenolie
  • salt, peber
  • Blender eller minihakker

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Skær hvidløget ud i skiver. Skær én aubergine over på langs, og lav dybe ridser i auberginen og stik hvidløgene ned i ridserne. Hæld olie over de to halvdele. Læg dem i et fad og sæt dem i ovnen i ca. 30-40 min.
  • Imens skærer du champignonen i skiver og steger dem i olie på panden – læg til side.
  • Skær de to andre auberginer over på midten, og skær dem ud i tynde skiver (kig billedet). Steg dem på panden i rigeligt olie, og læg til side.
  • Når auberginerne i ovnen har stået i 30-40 min og kødet i auberginen er blødt til lige til at skrabe ud af skallen, tages de ud af ovnen.
  • Skrab kødet ud, og smid det i blenderen sammen med de resterende ingredienser. Blend det til en slags pesto. Smag til det med salt, peber og citron.
  • Byg nu dine auberginepakker op – lag for lag. Aubergineskive nederst, så et lag pesto og sådan fortsætter du i 3-4 lag.
  • Hertil serverede jeg auberginerne som tilbehør til lammekrone, ovnstegte kartofler og grønsager i ovnen samt lidt frisk salat.

 

IMG_7122_Fotor

IMG_7135_Fotor

 

Velbekomme!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hindbærkoldskål