Sommersalat med quinoa, vandmelon, feta og mynte

Boller i hokkaido-karry-sauce

Her kommer en ægte efterårsret! En helt ny udgave af den traditionelle “boller i karry”.


Den anden dag havde jeg virkelig lyst til at lave en god, gammeldags “boller i karry”, men jeg havde et helt hokkaido-græskar liggende derhjemme, som skulle bruges. Derfor tænkte jeg, kan man ikke bare lave en karry-sauce ud af hokkaido, kokosmælk og en masse karry. Så bliver hele retten også bare lige dét sundere – og det kan sådan en ernæringsstuderende som mig jo ikke stå for. Og jeg kan nu sige, at den virkelig er godkendt! Wow, det var lækkert. Jeg lavede så stor en portion, at jeg har levet af det nærmest hele ugen – både frokost og aftensmad, og jeg er stadig ikke træt af det. Det siger altså en del!


Selve saucen er hovedsageligt lavet på græskar, men indeholder desuden også andre grøntsager, som gulerødder, kartofler, forårsløg og tomater. Jeg har blandet flere grøntsager i saucen, da jeg ellers oplever at hokkaido alene bliver meget sødt – for sødt til mig i hvert fald. Men det er jo smag og behag. Desuden har jeg lavet mine kødboller på kyllingefars, men her kan man jo sagtens bruge svinefars.


SÅ elsker du “boller i karry” eller trænger du til at lave noget nyt med hokkaido – udover den sædvanlige hokkaido-suppe, så skal du prøve det her! Jeg kan kun anbefale den. God torsdag derude ♥

dsc_6302_fotor

dsc_6306_fotor

Ingredienser:

Sauce:

  • 3 spsk. olie
  • 2 løg
  • 4 forårsløg
  • ½ hokkaido
  • 2 kartofler
  • 2 tomater
  • 2 mellemstore gulerødder
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 spsk. karry
  • Salt, peber

Boller:

  • 400 g kyllingefars
  • 1 løg
  • 1 dl havregryn
  • 1 m/L æg
  • ½ dl mælk
  • Salt, peber

Tilbehør:

  • 2 dl ris
  • 1 forårsløg
  • Evt. lidt frisk chili

Fremgangsmåde:

  1. Start med at sætte risene over – følg anvisningen på pakken.

Sauce:

  1. Snit løg og forårsløg.
  2. Skræl gulerødderne og kartoflerne.
  3. Skær hokkaido, gulerødder, kartofler og tomater i mindre stykker.
  4. Varm olien op sammen med karry, og svits karry af i olien et kort øjeblik.
  5. Tilsæt løg og forårsløg og svits det af i olie og karry.
  6. Når de er gyldne tilsættes alle de resterende grøntsager.
  7. Tilsæt vand i gryden, så det lige dækker grøntsagerne.
  8. Lad det koge med låg på, indtil grøntsagerne er kogt ud.
  9. Blend nu saucen, tilsæt kokosmælk og smag det til med salt, peber og evt. mere karry.

Boller:

  1. Snit løget fint.
  2. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og rør det til en ensartet fars.
  3. Sæt en gryde over med vand – tilføj salt i vandet.
  4. Med en ske laver du bollerne.
  5. Kog bollerne i ca. 3-5 min.
  6. Læg bollerne i den færdige sauce.
  7. Snit et forårsløg.
  8. Server ris med sauce, kyllingeboller og lidt forårsløg på toppen (evt. frisk chili).

 

dsc_6312_fotor

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommersalat med quinoa, vandmelon, feta og mynte