Passionsfrugtkage med kokos og mango

Lagkage med brownie, chokolademousse og ganache

Hvis du stadig mangler at lave årets nytårskage, så kan du lige nu at bikse den her sammen!
Den her kage er en ægte chokoladebombe. Hvis du er chokoladeelsker, så er det her er en kage for dig.


Bunden er en svampede brownie med mandler og pistacienødder. Min absolut yndlingsopskrift på brownie, og nu har jeg så brugt den i en bryllupskage med andre lag med chokolade, men det fungerede rigtig godt. Det midterste lag er en simpel chokolademousse af chokolade og piskefløde. Oven på denne er en cremede ganache, som er pyntet med smeltede lys chokolade. Pynten på toppen består af toppe, som er lavet en smørcreme af chokolade og kakao om omgivet af marengs penslet med bronzeglimmer og friske hindbær. Til sidst er der drysset med tørrede rosenblade, tørrede rosenknopper og guldglimmer. Du kan altid forsimple pynten, hvis du ikke har tid til det helt store!

Ingredienser: 

Opskrift til ca. 12 personer:

  • 1 springform på 24 cm
  • Kagefolie

Brownie: 

  • 200 g mørk chokolade (70%)
  • 150 g smør
  • 3 æg
  • 1 spsk. instant-kaffepulver
  • 200 g sukker
  • 50 g pistacienødder (usaltede)
  • 100 g mandler (usaltede)
  • ½ tsk. natron

Chokolademousse: 

  • 2 dl piskefløde
  • 100 g smeltet mørk chokolade (70%)

Ganache:

  • 200 g mørk chokolade (70%)
  • 70 g smør
  • 2 spsk fløde
  • 50 g lys chokolade (som pynt ovenpå).

Chokolade smørcreme: 

  • 200 g smør, stuetempereret
  • 400 g flormelis
  • 30 g kakao
  • 100 g mørk chokolade (70%)
  • 2 spsk. mælk

Marengstoppe: 

  • 2 æggehvider
  • 75 g hvidt sukker
  • 75 g flormelis

Pynt: 

  • Friske hindbær
  • Tørrede roseknopper
  • Tørrede rosenblade
  • Guldglimmer
  • Marengstoppe penslet med bronzeglimmer

Fremgangsmåde:

Brownie:

  1. Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  2. Klip en ring af bagepapir, som kan dække springformens bund.
  3. Smelt chokoladen og smørret sammen i et vandbad.
  4. Pisk æg og sukker sammen til de bliver lyst og luftigt.
  5. Pisk nu natron i æggeblandingen.
  6. Når chokoladen og smørret er smeltet tilsættes kaffepulver og røres rundt, indtil det er helt opløst.
  7. Hak nødderne groft.
  8. Vend chokoladen, nødder og æggeblandingen sammen og hæld det i formen.
  9. Bag i ovnen i ca. 25-30 min.

Chokolademousse:

  1. Smelt chokoladen over vandbad og pisk fløden stiv.
  2. Lad chokoladen stå og køle af. Hvis den er for varm, så skiller moussen.
  3. Vend den smeltede chokolade over i fløden og vend det rundt forsigtigt til du har en jævn mousse.
  4. Fordel moussen på de afkølede brownie og stil på køl til moussen har sat sig helt.

Ganache + lys chokolade pynt:

  1. Smelt smør og chokolade over vandbad og lad det køle lidt af.
  2. Tilsæt fløden i smør/chokolade-blandningen og rør i ganachen til det tykner og hæld den så over den faste og kolde mousse.
  3. Stil hele kagen på køl og lad ganachen sætte sig.
  4. Smelt lys chokolade over vandbad og hæld det i en frysepose. Klip et lille hul og sprøjt det ud over den afkølede ganache. Ganachen skal have sat sig helt!
  5. Opbevar kagen på køl indtil den skal serveres.

Marengs:

  1. Pisk æggehviderne skummende i en helt ren skål med helt rene piskeris.
  2. Tilsæt det hvide sukker lidt efter lidt, mens der fortsat piskes.
  3. Når marengsen er sej og trækker tydelige toppe stopper du med at piske.
  4. Sigt flormelis ned i massen og vend den forsigtigt sammen.
  5. Kom massen i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt marengs ud i forskellige størrelser på en bageplade.
  6. Bag dem i ovnen i ca. 1 time ved 100 grader.
  7. Når det er kølet helt af pensles de med bronzeglimmer. Placer dem rundt på kagen, når du skal pynte den. Obs. marengs kan ikke tåle køleskab, men skal stå tørt ellers smelter de eller bliver bløde. Og du kommer til at have ekstra til overs, men gem den endelig, så har du altid flot pynt liggende.

Chokolade smørcreme:

(til pynten) 

  1. Når kagen er helt afkølet, og du er klar til at pynte kagen, så laves smørcremen.
  2. Smelt chokoladen over vandbad, og lad den køle af til den er fingervarm.
  3. Pisk blødt smør i ca. 2 min med en el-pisker, og tilsæt derefter flormelis lidt ad gangen og pisk til det er indkoorperet. Tilsæt kakaoen og mælken, og pisk til det er ensartet. Kom den smeltede chokolade heri, og vend det sammen forsigtigt. Hvis du pisker nu risikerer du, at den pludselig skiller.
  4. Kom cremen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Pyntning: 

  1. Start med at sprøjte smørcremen ud i nogle toppe.
  2. Placer derfter skiftevis marengs og hindbær, og sprøjt toppe rundt om dem med smørcremen.
  3. Når du har lavet hele ringen, sættes roseknopperne på og drysses med roseblade.
  4. Til sidst drysses guldglimmer ud på toppene.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Passionsfrugtkage med kokos og mango