Små dessertskåle med limecurd, hvid chokoladeganache og karamelliserede nødder

Cookies med chokolade, nødder og M&M’s

 Jeg bliver nødt til at bage disse cookies igen i den her uge for at overleve alt det her eksamenslæsning.. Hvorfor er man bare ekstra sukkertrængende i eksamensperioder? Man sidder jo stille det meste af dagen, nærmest kun afbrudt af forskellige overspringshandlinger, såsom at snacke alt det søde i køkkenskabene. Alligevel er det som om, at min hjerne bare skriger på sukker konstant. Nå, men heldigvis er min eksamensperiode blot en uges tid, så jeg tænkte i dag.. Pyt skidt, jeg giver den da, hvad den gerne vil have! SÅ i morgen skal der bages cookies til resten af ugen. Man skal vel ikke altid modstå fristelsen?


Den her opskrift er rimelig klassisk, og derfor også lynhurtig at smække sammen. Du kan egentlig bruge det chokolade, du lige har liggende eller det du bedst kan li’ – jeg blandede det, jeg lige havde: mørk, lys og M&M’s chokolade. Det gjorde dem også lidt festlige, og de smagte helt perfekt! Men hold da dig til ca. 100 g chokolade pr. portion.


Husk altid at spise et ekstra stykke kage! Livet er da for kort til at lade vær’ ♥


dsc_5262-1_fotor

dsc_5267_fotor

 

Ingredienser:

  • 75 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 1 m/L æg
  • 50 g brun farin
  • 150 g hvedemel
  • ½ tsk. ren vaniljepulver (eller ½ vaniljestang)
  • ½ tsk. natron
  • ½ tsk. salt
  • 50 g mandler
  • 50 g chokolade
  • 60 g m&m’s

dsc_5274_fotor

 

Fremgangsmåde:

  • Pisk det bløde smør sammen med sukker – brug evt. en håndpisker.
  • Tilsæt æg og farin, og pisk fortsat.
  • Bland natron, salt og vaniljepulver sammen med melet i en anden skål.
  • Pisk melet i smørblandingen.
  • Hak nødder og chokoladen – undtagen m&m’s selvfølgelig.
  • Vend det hele i, og rør ikke for længe, så opløses farven på m&m’s chokoladeknapperne.
  • Fordel dejen med to skeer på en bageplade med bagepapir, og tryk den lidt flade.
  • Bag dem ved ovnen ved 175 grader i ca. 6-10 min, indtil de er gyldne.

dsc_5272_fotor

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små dessertskåle med limecurd, hvid chokoladeganache og karamelliserede nødder