Dadelkugler – smager som bagerens romkugler
Jeg hopper lige med på moden.. Men der er et twist!
Alle kender efterhånden til de moderne dadelkugler, som mange madbloggere deler deres opskrifter på! Til mine lange dage på studiet mangler jeg en lille eftermiddagssnack, som smager sødt, men også giver lidt ny energi til hovedet. Her må jeg bare indrømme, at dadelkuglerne er perfekte!
Min opskrift på dadelkugler smager mest af alt af romkugler eller trøfler (alt efter hvor i landet, man er fra) – og i min verden kan det aldrig være en dårlig ting! Især når de så kun består af tørret frugt, nødder, kakao, også lige det ekstra pift med romessens/rom-aroma, som gør hele herligheden en tand lækrere. Med den her essens forsvinder den her fornemmelse af at spise sunde dadelkugler, fordi smagen af tørret frugt nærmest forsvinder. De smager syndigt. Det elsker jeg!
Ingredienser:
15 stk.:
- 10 mandler
- 20-30 g kokosmel
- 2 spsk. chiafrø
- 10 dadler
- 2-3 spsk. kakaopulver
- 1,5 spsk. peanutbutter
- 1,5 tsk. romessens
- Evt. kakaopulver, kokosmel eller frysetørret hindbær til pynt.
- Evt. 100 g smeltet chokolade (70%) til dyppelse
Fremgangsmåde:
- Blend mandler, kokosmel og chiafrø til en grov mel i en minihakker eller foodprocessor.
- Tilsæt dadlerne og kakaopulver, og blend det til en ensartede masse.
- Tilsæt til sidst peanutbutter og romessens – enten blender du det sammen med, hvis din minihakker/foodprocessor kan klare det, ellers ælter du det blot i med hænderne.
- Rul massen til kugler og rul dem derefter i kokosmel, kakaopulver eller frysetørret hindbær.
- Hvis du ønsker en mere koncentreret kakaosmag, så dyb dadelkuglerne i smeltet chokolade.
Ingen kommentarer endnu