Dadelkugler - smager som bagerens romkugler

Fastelavnsboller med vaniljecreme og hindbær

Jeg har allerede taget hul på fastelavnssæsonen, selvom der er god tid til fastelavn endnu. Men jeg elsker fastelavnsboller, og når julen er overstået, så venter jeg bare på at de første fastelavnsboller kan købes i min favoritbager! Man burde spise fastelavnsboller hele året rundt, hvis du spørger mig. Heldigvis ligger fastelavn meget sent i år, så der er masser af tid til at spise tonsvis af fastelavnsboller.


De fastelavnsboller jeg elsker allermest er fyldt med creme af én eller anden slags. De skal være snasket, luftige og cremet. Derfor har jeg her lavet en opskrift med alt det jeg elsker mest i en fastelavnsbolle, nemlig en sprød vandbakkelse med syrlig hindbærkompot og en masse vaniljecreme. De her fastelavnsboller er lavet som små kager, der kan spises i to mundfulde – kun fordi jeg synes det var sødt og passede lige til mit humør. Du kan sagtens lave vandbakkelserne større, hvis du gerne vil lave en større fastelavnsbolle, men husk så at bage dem det længere.


God torsdag til jer! Jeg håber, at I får lyst til at bage med ♥

Ingredienser:

Ca. 20 små stk.

Hindbærkompot:

  • 200 g hindbær (gerne frost)
  • Saft fra 1/2 citron
  • 80 g sukker

 

Vaniljecreme:

  • 3 dl sødmælk
  • 1/3 tsk. ren vaniljepulver (1/2 vaniljestang)
  • 4 spsk. sukker
  • 3 små æg (2 store)
  • 2 spsk. mazeina
  • 1 dl piskefløde

 

Vandbakkelser:

  • 2 dl vand
  • 80 g smør
  • 3 små æg (2 store)
  • 2 spsk. sukker
  • 100 g hvedemel

 

Pynt:

  • Frysetørrede hindbær eller jordbær
  • Flormelis

Fremgangsmåde: 

Hindbærkompot:

  1. Tø hindbærerne op, hvis du bruger dem fra frost.
  2. Kog hindbærerne sammen med citronsaft og sukker.
  3. Når meget af væsken er kogt væk (det tager ca. 20 min), så hældes kompotten i en beholder og sættes i køleskabet til den skal bruges.

 

Vaniljecreme:

  1. Kog mælken op med sammen med vaniljepulveret. Hvis du bruger vaniljestang, så skrab kornene ud og brug 1 tsk. sukker til at få skilt kornene fra hinanden.
  2. Imens mælken koger, så piskes æggene luftigt sammen med sukkeret.
  3. Tilsæt til sidst mazeina til æggemassen, men vent med at piske det sammen.
  4. Når mælken koger, så hældes den sammen med æggemassen og mazeina under konstant piskning.
  5. Når cremen er ensartet, så hældes den tilbage i gryden, hvor den igen varmes op under konstant piskning.
  6. Når den har en fast konsistens (den må gerne være tyk), så tages den af varmen og hældes i en beholder. Lad den stå og køle lidt af, inden du filmer den og sætter den i køleskabet. Lad filmen røre cremen, så der ikke skabes kondens.
  7. Lad den stå minimum 3 timer på køl.
  8. Når den er kold, så piskes fløden op til flødeskum.
  9. Pisk vaniljecremen godt igennem, så den bliver helt glat.
  10. Vend nu vaniljecremen og flødeskummen sammen.
  11. Den er nu klar til brug.

 

Hindbærcreme:

  1. Hvis du har lyst til at lave en hindbærcreme (som du kan se på billede 2 med den lyserøde creme), så vender du noget hindbærkompot sammen med den færdige vaniljecreme.
  2. Smag dig frem, jeg tog bare nogle spsk. hindbærkompot og vendte det sammen med vaniljecremen, indtil jeg synes den smagte dejligt af hindbær.

 

Vandbakkelser:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Bring smørret, 2 dl vand og sukker i kog i en gryde.
  3. Tilsæt hvedemel i gryden og pisk grundigt til dejen bliver samlet.
  4. Lad blandingen afkøle en smule.
  5. Pisk derefter æggene i et af gangen (er dejen for varm kan æggene skille). Brug en elpisker for at få dejen ordentlig blandet.
  6. Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tyl. Sprøjt kugler på størrelse med en bordtennisbold ud på en bageplade med bagepapir. (Du kan altid lave dem større, hvis du ønsker. Husk så at bage dem det længere).
  7. Bag vandbakkelserne i ovnen i ca. 20-25 minutter til de er gyldne.
  8. OBS: Du ikke må åbne ovnen undervejs, da de så falder sammen, hvis de ikke er færdigbagte.
  9. Når de er færdige, så prik et lille hul i siden på vandbakkelserne, så dampen kan undslippe.
  10. Lad dem afkøle helt på en rist, inden du skærer den op og fylder dem.

 

Pynt:

  1. For at lave denne lyserøde støv, har jeg blot brugt min minihakker, hvor jeg har blendet frysetørrede jordbær med en lille smule flormelis.
  2. Dernæst har jeg brugt en si til at strø lidt støv over fastelavsboller.

 

Sammenlægning:

  1. Skær vandbakkelserne midt over.
  2. Fordel hindbærkompot i bunden og tilføj dernæst en passende mængde creme (omend det er vaniljecremen eller hindbærcremen) ovenpå kompotten.
  3. Drys med lyserødt støv.
  4. Server.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dadelkugler - smager som bagerens romkugler