Gulerodskage med cream cheese og saltkaramel

Grøn spinat smoothie

Nu hvor dagene bliver lysere og lysere, og jeg kan mærke at både foråret og snart sommeren er på vej, så er jeg begyndt at lave flere og flere smoothies. Det er den her cremede og søde, men samtidig friske is-fornemmelse, jeg elsker. Og en af mine yndlings ting ved smoothies, det er igen (som ved mange af de retter, jeg laver), at de kan laves i tusindvis af forskellige variationer. Og vigtigst af alt – det er nemt og hurtigt!


Du kan naturligvis også bare variere ingredienserne. Hvis du ikke ønsker at bruge soya mælk, så kan du eksempelvis bruge skyr (vaniljeskyr), yoghurt eller mælk, men twistet med vanilje er virkelig lækkert! Du kan også bruge frisk spinat, hvis du foretrækker det.

By the way – hvis du er glad for at lave smoothies, er her et godt råd: ha’ altid frosne, modne bananer i fryseren.


Den her smoothie er helt græsgrøn og fyldt med spinat, sødet med frosne bananer og den friske fornemmelse kommer fra citronen.


 God torsdag – og gå smoothie-amok ♣

dsc_5100_fotor

Ingredienser:

  • 2 (små) frosne (modne) bananer
  • 5-6 klumper frossen spinat
  • ca. 2 dl soya drik med vaniljesmag (den mørkeblå)
  • ½ citron – saft og skal
  • ca. ½ dl vand
  • Sirup, honning eller andet sukker/sødestof (jeg bruger isis perfect sød)

Fremgangsmåde:

  • Blend det hele sammen (prøv dig frem med vandet) og smag det til med sirup eller andet sødestof til sidst.
  • Top det med hvad end du elsker på din smoothie – müsli, nødder, frugt, citronskal, kakaonips osv. Kun fantasien sætter grænser!

 

dsc_5088_fotor

dsc_5093_fotor

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gulerodskage med cream cheese og saltkaramel