Nytårsdesserter

Grønkålspesto og oliventapenade

Jeg vil lige starte med at sige GODT NYTÅR til jer alle, som følger med på bloggen! Uden jer ville det her projekt, jeg har stablet på benene med en madblog, aldrig give mening. Men det giver mening! Det betyder virkelig meget for mig, når jeg får kommentarer eller beskeder fra jer, så jeg bliver overbevist om, at min interesse for madlavning, madeksperimenter og alt den energi jeg ligger i det, er det rigtige for mig – og forhåbentlig også for jer! I hvert fald tak for jeres søde kommentarer og aktivitet på både facebook, instagram og her på bloggen. Jeg håber selvfølgelig, at I vil fortsætte med at følge med her i 2017! Bliv endelig ved med at smide en kommentar til indlæggene eller skriv til mig på facebook, hvis I har spørgsmål med hensyn til mine opskrifter eller andet – jeg svarer hjertens gerne ♥

NU… Opskrifter på grønkålspesto og oliventapenade!

Alle går jo altid fuldstændig sundhedsamok her i januar.. Altid. Det sker hvert år. Jeg går egentlig ikke super meget op i det, men jeg har dog meldt mig ind i fitness igen. Jeg måtte nok indse, at den motivation jeg troede, jeg havde for at løbe lange turer i minusgrader ikke holdte ret længe.. Så nu er jeg tilbage for at blive tæsket af energibombende instruktører – og det virker altså!

De er to opskrifter på pesto og tapenade kan bruges til alverdens forskellige menuer. Først lavede jeg dem egentlig til et tapasbord, men eftersom der var en del tilbage brugte jeg det blot på madpakken eller til aftensmaden – både som tilbehør, til at snacke med brød, i sandwiches, i salater – både til pasta, bulgur og almindelig grøn salat for lige at peppe den lidt op. De tager vitterligt få minutter at bikse sammen, også kan de jo stå i køleskabet i ca. 4-6 dage. Så der er rig mulighed for at få det spist!

dsc_4943_fotor

dsc_4941_fotor

Grønkålspesto:

Grønkål er i sæson, og desuden er det meget billigere end at købe store duske af enten basilikum eller persille. Og det smager virkelig godt!

Ingredienser:

 • 150 g grønkål
 • 1 dl peanuts
 • 2 fed hvidløg
 • 1 håndfuld basilikumblade
 • 1,5 dl olivenolie
 • 4 spsk. parmesan – ca. 30 g
 • lidt ekstra salt

dsc_4938_fotor

Fremgangsmåde:

 • Grønkålen skylles for evt. jord.
 • Find en food processor eller en minihakker frem.
 • Start med at køre grønkål, basilikum, hvidløg, peanuts og parmesan igennem food processoren.
 • Tilsæt til sidst olivenolie og smag det til med salt.
 • Hældes på en bøtte og stilles på køl. Pestoen kan sagtens holdes frisk på køl i ca. 4-6 dage, hvis det er dækket med olivenolie.

 

Oliventapenade:

Mine oliven var egentlig mere mørkebrune, da jeg tog dem ud af glasset.. Derfor blev min tapenade mere brun end sort, men det gjorde intet for smagen!

Ingredienser:

 • 250 g sorte oliven
 • 1 dl olivenolie
 • 1 tsk salt
 • 1,5 spsk. kapers (ca. 13 g)
 • 1 tsk timian
 • 1 tsk koriander

dsc_4915_fotor

Fremgangsmåde:

 • Alle ingredienser blendes i en minihakker eller en food processor.
 • Smag det til med salt og eventuelt flere krydderier eller flere kapers.
 • Hældes på en bøtte og stilles på køl. Pestoen kan sagtens holdes frisk på køl i ca. 4-6 dage, hvis det er dækket med olivenolie.

dsc_4919_fotor

1 kommentar

 • Leonida Pullen

  Hi,

  We’re wondering if you’ve ever considered taking the content from madeventyret.dk and converting it into videos to promote on Youtube? You simply add the text and it converts it into scenes that make up a full video. No special skills are needed, and there’s access to over 1 million images/clips that can be used.

  You can read more about the software here: https://www.vidnami.com/c/Abram18-vn-freetrial

  Kind Regards,
  Leonida

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nytårsdesserter