Stegt bulgur med kylling, grøntsager og rugbrødschips

Gulerodskage med cream cheese og saltkaramel

 Det her er den lækreste, mest svampede og klistrede gulerodskage til dato!


Den er fuldstændig overdrevet lækker.. Har du vinterferie eller vil du forkæle din kæreste i aften – det er jo trods alt valentinsdag, så vil jeg stærkt anbefale dig at prøve den her kage. Du kan ikke andet, end at blive forgudet af dem, du serverer den for. Jeg er selv så begejstret, at jeg har lyst til at lave den igen! Den forsvandt jo aaaalt for hurtigt.


Min plan var at lave den bedste gulerodskage til dato, og jeg må sige: Mission completed! Gulerodskage, cream cheese også toppet med den her saltkaramel – det er bare en helt vanvittig god kombination.

Jeg håber, I deler den samme begejstring, når I har sat tænderne i den her laban?


Go’ tirsdag – og go’ valentinsdag ♥

 

IMG_7262_Fotor

 

Ca. 8-10 per:

  • 200 g. gulerødder
  • 1 æble
  • 3 æg
  • 1 ½ dl brun farin
  • 1 ½ dl sukker
  • 3 dl hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. kardemomme
  • ½ tsk. stødt ingefær (eller knivspids frisk fintrevet ingefær)
  • ¼ tsk. salt
  • 1 ½ dl rapsolie/solsikkeolie
  • 50 g. pekannødder/valnødder
  • 3 små springforme (16 cm) eller 2 springeforme (24 cm) – kommer kun an på højden på kagen. Hvis du laver dem på 24 cm, så bliver der kun 2 bunde, med den lille springform bliver den 3 bund og dermed en højere kage.

 

Cream cheese:

  • 200 g blødt smør
  • 300 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljepulver (eller ½ vaniljestang)
  • 150 g. flødeost neutral
  • Lidt citronsaft + evt. citronskal

Saltkaramel-sauce:

  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl flormelis
  • ¾ dl sirup (gerne mørk)
  • 40 g koldt smør
  • 1 tsk. salt

Pynt:

  • Pekannødder eller valnødder
  • Flagesalt

 

IMG_7278_Fotor

 

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 185 grader.
  2. Klip tre cirkler ud i bagepapir, som passer til bunden i de tre springforme og smør springformenes kanter med smør (eller to cirkler, hvis du kun har to springforme).
  3. Pisk æg, farin, og sukker luftigt med en elpisker.
  4. Rør derefter mel, bagepulver og alle krydderierne i æggemassen.
  5. Skræl gulerødderne og æblet og riv begge dele groft på rivejernet, samt hak nødderne.
  6. Tilføj olie, gulerødder, æble og nødderne i dejen. Rør det godt sammen.
  7. Fordel dejen ligeligt i de forme, du har valgt.
  8. Bag i ovnen i 20-25 min, således at overfladen er pæn gylden.
  9. Lad dem afkøle lidt, inden du tager dem ud af formene. Og lad dem derefter køle helt af på en rist. Hvis kagen er hævet meget på midten og dermed har en lille “bakke” efter bagningen, så skær den til, således at den er helt flad, så er det nemmere at få en skarp kage.

 

Cream cheese:

  1. Pisk smør, flormelis og vaniljepulver sammen med en elpisker.
  2. Tilsæt flødeost og pisk til massen er ensartet.
  3. Smag den til med citronsaft og evt. citronskal.

Saltkaramel:

  1. Bring fløde, flormelis og sirup i kog i en gryde under konstant omrøring.
  2. Lad det koge i 2-3 min – konsistensen skal være tyndflydende.
  3. Tilsæt kold smør i små tern, og rør indtil smørret er smeltet.
  4. Rør salt i til sidst og smag karamellen til.
  5. Hæld karamellen over i en anden beholder og stil det på køl.

 

Sammenlægning:

  • Tag nu de tre kolde kagebunde og saml dem med et lag cream cheese i mellem hver bund.
  • Når kagen er samlet, smører du et tyndt lag cream cheese ud over hele kagen. Sæt den på køl i ca. 15 min, så det lige sætter sig. Så smører du den resterende cream cheese på kagen med en paletkniv (eller anden kniv), således at den får glatte sider. Så godt du nu kan – husk at saltkaramellen nok skal dække de ujævne steder.
  • Stil kagen på køl i minimum 1 time.

Servering:

  • Når du er klar til at servere, hælder du den kolde karamelsauce over kagen, således at det render ned af siderne. Brug ikke alt saucen – server det evt. ved siden af.
  • Pynt kagen med en håndfuld pekannødder/valnødder og drys med flagesalt.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stegt bulgur med kylling, grøntsager og rugbrødschips