Nem chiagrød - nu med julesmag

Hjemmelavet marcipan

Hjemmelavet konfekt er én ting… Men hjemmelavet marcipan er noget helt andet!

Konfekt med hjemmelavet marcipan – det er ægte hjemmelavet konfekt!

I manges ører lyder dette projekt med hjemmelavet marcipan sikkert uoverskueligt.. Men så kan jeg fortælle jer, at det kan alle og enhver lave! Det kan laves på flere måder, men her er min version. Den opskrift synes jeg er den nemmeste og hurtige metode til lækker, saftig marcipan. Marcipan laves jo hovedsageligt af mandler, som er smuttet og hakket/blendet. Derfor får marcipanen mere struktur, og der bliver mere at bide i, samt en meget tydeligere mandelsmag.


Jeg har prøvet dem af på min familie i weekenden – og de elskede det!

Hvem elsker ikke marcipan, nougat og chokolade? Det er jo den perfekte kombination til et stykke konfekt! I hvert fald i min familie har denne kombination altid været vores yndlings.

Her nedenunder opskriften, kan du finde inspiration til fyld og pynt – men ellers er det jo kun fantasien, som sætter grænser ♥

dsc_4871_fotor

dsc_4868_fotor

Ingredienser:

  • 300 g mandler
  • 3 spsk. flormelis
  • 1-2 tsk. mandelessens
  • 2 æggehvide (evt. pasteuriserede, men jeg anvender friske æg)

Fremgangsmåde:

  1. Kog mandlerne i en gryde med vand i få minutter, smut mandlerne og blend dem til mel i en minihakker.
  2. Tilsæt de resterende ingredienser og ælt dejen godt sammen. Smag den til med mandelessens – jeg kan godt lide denne mandelsmag, så jeg bruger 2 tsk.
  3. Stil den på køl i ca. 30 min.
  4. Rul kugler og dyp i chokoladen – eller bare brug fantasien. Marcipanen er lidt grovere end den du køber i butikkerne, så den er lidt sværere at forme. Her nedenunder giver jeg foreslag til dem konfektfyld og pynt til toppen, som bare altid er et hit!

 

dsc_4865_fotor

 

Fyld og pynt:

  • Brug eventuelt nougat eller peanutbutter som fyld og rul dem til kugler.
  • Bland en del af marcipanen med lakridspulver, som derefter kan dyppes i chokolade og pyntes med en lakridsmandel.
  • Min favorit er absolut marcipankugler med nougat i midten, dyppet i chokolade og skumfiduser på toppen! GUF.

Pynt:

  • Hakkede nødder (hasselnødder, mandler, valnødder)
  • Frysetørrede bær (hindbær, brombær eller jordbær)
  • Gojibær
  • Kokosflager
  • Saltede mandler eller lakridsmandler
  • Små skumfiduser
  • Krymmel

 

Du kan bruge disse billeder, som inspiration til pynten

– det her konfekt er enkelt og elegant på julebordet!

dsc_4879_fotor

dsc_4858_fotor

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nem chiagrød - nu med julesmag