Dahl med grøntsager, kokosmælk og røde linser - nem og hurtig hverdagsret

Islagkage med kiksebund, hvid chokolade, havtorn og kaffe

Her i weekenden serverede jeg den her islagkage for alle mine yndlings damer, da de var med til at fejre min lidt forsinkede 25 års fødselsdag.

I december fyldte jeg hele 25 år, men eftersom det altid er en presset måned, så udsatte jeg min fødselsdagsfest her til januar. Det betød også, at jeg havde masser af tid til at forberede menuen. Og vigtigst af alt er j0 desserten – i hvert fald i min verden!


Den her islagkage var lidt af et eksperiment for mig. Jeg havde nogle ideer i hovedet om, hvad den skulle bestå af, men jeg havde ingen ide om disse ingredienser og smage egentlig spillede godt sammen. Men jeg tog chancen og håbede på det bedste. Til min store overraskelse blev den faktisk bedre end forventet! Og den blev i den grad taget godt imod af pigerne – de var vilde med den.


Islagkagen består af en kiksebund med et lag af hvid chokoladeis med saft af havtorn og hele bær og øverste lag er en is med kaffesmag. Flødeis kan jo godt blive lidt tungt, men de syrlige havtorn og den lidt salte kiksebund kompenserede bare helt perfekt for fedmen fra fløden. Derudover er jeg jo lidt af en pynte-mus og det betyder virkelig meget for mig, fordi jeg selv spiser rigtig meget med øjnene.

Hindbærerne har jeg penslet med spiselig bronzeglimmer, derudover er det blot friske blåbær, havtorn og mynteblade. Til selve festen fik den også lige lidt guldglimmer – det var jo en fest!


Det sidste jeg vil sige er blot, at denne dessert er genial, hvis du skal have mange gæster og gerne vil have forberedt desserten på forhånd. Det eneste du skal gøre på dagen er at tage kagen ud 15-30 minutter før den skal spises, også kan du pynte den fint og servere den for dine gæster.


Ha’ den dejligste uge ♥

dsc_6355_fotor

Ca. 10-15 personer:

Du kan jo altid halvere opskriften og bruge en mindre springform, hvis du skal lave dessert til færre gæster.

Ingredienser:

  • Springform på ca. 30 cm

Kiksebund:

  • 300 g digestive kiks
  • 150 g smør

Hvid chokoladeis med havtorn:

  • 200 g hvid chokolade
  • 3 æg (evt. pasteuriserede)
  • 2,5 dl sukker
  • 5 dl fløde
  • 200 g havtorn (gerne fra frost)

Kaffeis:

  • 3 æg (evt. pasteuriserede)
  • 2,5 dl sukker
  • 5 dl fløde
  • 5 spsk. instantkaffe-pulver

Pynt:

  • Blåbær
  • Havtorn
  • Mynteblade
  • Hindbær penslet med spiselig bronzeglimmer

dsc_6359_fotor

Fremgangsmåde:

Kiksebunde: 

  1. Knus kiksene evt. i en pose og knus dem med en kagerulle.
  2. Smelt smørret og vend de knuste kiks sammen med.
  3. Fordel dem i springformen og tryk dem til en bund.
  4. Stil den på frys, imens du laver det første lag is.

Hvid chokoladeis med havtorn:

  1. Skyl havtornene. Hvis de er frosne så læg dem i en skål med vand, indtil de er optøet. Kom 100 g i en skål. Kom de sidste 100 g i en si, og pres alt væsken ud af dem med en blød spatel. Gem væsken og smid skallerne ud.
  2. Hak den hvide chokolade groft. Kom 125 g hvid chokolade i en skål og smelt den (Over vandbad eller i mikrobølgeovn). Kom nu de resterende 75 g hvid chokolade oven i den smeltede chokolade og rør indtil alt chokoladen er smeltet. Lad chokoladen køle lidt af.
  3. Pisk æg og sukker sammen med en elpisker, indtil massen er luftig – ca. 2-3 min. Pisk derefter væsken fra havtornene i. Hæld nu den hvide chokolade i lidt af gangen og rør det godt rundt. Tilsæt til sidst de 100 g hele havtorn og rør dem ind i massen.
  4. Pisk fløden i en anden skål, og vend æggemassen med den hvide chokolade og havtornene i flødeskummen.
  5. Fordel nu isen ud på den kolde kiksebund og sæt den tilbage i fryseren.

Kaffeis: 

  • Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse ligesom før.
  • Pisk flødeskummen i en stor skål.
  • Knus instantkaffen med en bagsiden af en ske, så det bliver til pulver. Bland pulveret i flødeskummen.
  • Vend æggemassen og flødeskummen sammen.
  • Fordel kaffeisen ovenpå den hvide chokoladeis, når du er sikker på, at den er helt frossen! Dette er vigtigt, ellers flyder de to is sammen.
  • Glat kaffeisen pænt ud, så du får en flot overflade på kagen. Sæt den på køl og lad den stå på frost, indtil du skal pynte den. Mindst 3-4 timer.
  • Lad den evt. stå 15-30 min. inden servering, for at den ikke er bundfrossen.
  • Pynt den med friske bær eller brug din fantasi.

dsc_6363_fotor

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dahl med grøntsager, kokosmælk og røde linser - nem og hurtig hverdagsret