Havregrødsmuffins - 1 grundopskrift, 4 varianter

Kokostoppe – en sundere udgave

Selvom jeg kun lige føler, at eksamen er overstået. Så er min ferie desværre allerede slut, og jeg er startet et nyt intensivt valgfag på studiet, nemlig biokemi. Det er længe siden jeg har haft et så naturvidenskabeligt fag på studiet, så jeg skal virkelig lige hanke op i mig selv og holde tungen lige i munden. Nyt fag betyder også lange teoretisk tunge dage, hvilket kræver at jeg virkelig skal have noget at glæde mig til i pauserne. Sådan fungerer min hjerne. Jeg har brug for at glæde mig til min madpakke. Derfor er jeg gået i køkkenet for at lave nogle lækre alternative til noget sødt og syndigt, når jeg sidder i skolen og biokemien stiger mig til hjernen.


Her kommer mit første alternativ til den søde snack i madpakken:

Kokostoppe, som er lavet på dadler og kokosmælk med citronskal og chokolade. Det er en super lækker snack, som et sundere alternativ, når sukkertrangen melder sig!

dsc_4773_fotor

dsc_4774_fotor

 

Ca. 20 små toppe:

Ingredienser:

  • 5 dadler
  • 1 spsk kokosolie
  • 3-4 spsk kokosmælk (den tykke)
  • 1 æg
  • 1 spsk honning
  • 200 g kokosmel
  • skal fra 1 citron
  • 2 tsk saft fra citron
  • 100 g chokolade (70%)
  • Frysetørret hindbær

 

Fremgangsmåde:

  • Læg dadlerne i kogende vand i 1 minut.
  • Hæld vandet fra og blend dadlerne i en minihakker.
  • Åben kokosdåsen og skil den tykke masse fra den tynde.
  • Varm en kasserolle op med dadelmosen, honning, kokosolie samt den tykke kokosmælk.
  • Klæk et æg ud i en separat skål. Hæld blandingen over ægget og pisk det godt sammen.
  • Hæld derefter kokosmelet i.
  • Riv alt skallen af citronen, og tilføj dette i blandingen sammen med citronsaft.
  • Stil blandingen i køleskabet i 10 min, så er den nemmere at forme.
  • Beklæd en bageplade og form små toppe. Bag dem i ca. 8-10 min ved 200 grader varmluft – hold øje med dem, pludselig bliver de mørke.
  • Smelt chokoladen og dyb bunden heri – pynt evt. med frysetørret hindbær på chokoladekanten
  • Lad chokoladen tørre og server.

 

dsc_4789_fotor

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havregrødsmuffins - 1 grundopskrift, 4 varianter