Krydderurte-mayo
Jeg er vild med mayo! Så er det sagt..
Her er både en opskrift på almindelig hjemmelavet mayonnaise, som ikke kan gå galt og ikke skiller, samt en krydderurte-version.
Opskriften på krydderurte-mayo kan naturligvis varieres med alverdens forskellige krydderurter, ramsløg, hvidløg (you name it), men her kommer min yndlings variation med persille og mynte. Mums.
Almindelig hjemmelavet mayonnaise:
- 1 æg
- 2 dl. olie (smagsneutral – enten solsikke-, raps-, eller vindruekerneolie)
- ½ tsk. dijonsennep eller sennepspulver
- Salt
- citron eller eddike
Her kommer den ultimative nemmeste måde at lave mayonnaise på, som jeg netop har fået øjnene op for! Ikke flere skilte mayonnaiser – den her virker.
Find din stavblender frem samt blenderglasset dertil. Slå hele ægget ned i glasset, tilføj olie, salt og evt. citron. Bare alle ingredienser ned til ægget. Stil stavblender helt ned i glasset, så den rammer bunden. Tænd stavblenderen, og når du kan se, at mayonnaisen begynder at blive tyk, så løft ligeså stille stavblenderen op. Kør den således op og ned i glasset, indtil du rammer din ønskede konsistens. Smag mayonnaisen til med salt, citron og sennep. Så har du en perfekt hjemmelavet mayonnaise!
Krydderurte-mayo:
- 1 stor håndfuld friske krydderurter
- 2 spsk. olie
Vælg de urter, du gerne vil bruge. Eksempelvis persille, rosmarin, mynte, oregano, basilikum osv. Her lavede jeg en blanding af persille og mynte.
Blend urterne sammen med olie i en stavblender eller minihakker. Vend det derefter sammen med mayonnaisen. Smag det til, evt. tilføj mere salt.
Ingen kommentarer endnu