Krydret og sprøde kikærter

Krydderurte-mayo

Jeg er vild med mayo! Så er det sagt..

Her er både en opskrift på almindelig hjemmelavet mayonnaise, som ikke kan gå galt og ikke skiller, samt en krydderurte-version.

Opskriften på krydderurte-mayo kan naturligvis varieres med alverdens forskellige krydderurter, ramsløg, hvidløg (you name it), men her kommer min yndlings variation med persille og mynte. Mums.

 

IMG_7023

 

Almindelig hjemmelavet mayonnaise:

  • 1 æg
  • 2 dl. olie (smagsneutral – enten solsikke-, raps-, eller vindruekerneolie)
  • ½ tsk. dijonsennep eller sennepspulver
  • Salt
  • citron eller eddike

Her kommer den ultimative nemmeste måde at lave mayonnaise på, som jeg netop har fået øjnene op for! Ikke flere skilte mayonnaiser – den her virker.

Find din stavblender frem samt blenderglasset dertil. Slå hele ægget ned i glasset, tilføj olie, salt og evt. citron. Bare alle ingredienser ned til ægget. Stil stavblender helt ned i glasset, så den rammer bunden. Tænd stavblenderen, og når du kan se, at mayonnaisen begynder at blive tyk, så løft ligeså stille stavblenderen op. Kør den således op og ned i glasset, indtil du rammer din ønskede konsistens. Smag mayonnaisen til med salt, citron og sennep. Så har du en perfekt hjemmelavet mayonnaise!

Krydderurte-mayo:

  • 1 stor håndfuld friske krydderurter
  • 2 spsk. olie

Vælg de urter, du gerne vil bruge. Eksempelvis persille, rosmarin, mynte, oregano, basilikum osv. Her lavede jeg en blanding af persille og mynte.

Blend urterne sammen med olie i en stavblender eller minihakker. Vend det derefter sammen med mayonnaisen. Smag det til, evt. tilføj mere salt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Krydret og sprøde kikærter