Bønnebøffer med soltørret tomat

Linsedeller med spinat og sesam

De her linsedeller, er de bedste jeg har lavet til dags dato. Hvis jeg selv skal sige det: masser af smag, lækker konsistens og sesamfrøene giver dem en sprød skorpe!

De er også gode kolde på madpakken, eller når du er på farten!

 

IMG_6828

Ca. 15 stk:

  • 4 dl kogte Linser (ca. 150 g. inden kogning – brugte selv de grønne linser fra Urtekram)
  • 1 dl kogt quinoa (kan erstattes af linser)
  • Stor håndfuld frisk spinat
  • 2 forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • Frisk chili (eller stødt chili)
  • 1 æg
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. spidskommen
  • 4 spsk. havregryn
  • 2 spsk. majsmel
  • Saft fra ½ citron
  • salt, peber
  • 1 dl Sesamfrø
  • Olie eller smør til stegning

Fremgangsmåde:

  • Hak forårsløg, chili og hvidløg i grove stykker.
  • Blend så de kogte linser, quinoa, spinat, forårsløg og hvidløg (jeg brugte en mini-hakker).
  • Hæld dernæst dejen over i en skål, rør resten af ingredienserne i (undtagen sesamfrø), således at det bliver som en fast fars.
  • Form deller af farsen og rul dem i sesamfrø.
  • Steg dem på panden i rigeligt olie eller smør ved middelhøj varme. Giv dem rigeligt med tid på panden, således at de bliver stegt hele vejen igennem og får en sprød skorpe.

IMG_6819

Server eventuelt med en lækker quinoa- eller kartoffelsalat og dip/dressing.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bønnebøffer med soltørret tomat