Haydari - Feta-dip med peberfrugt og persille

Linsesalat med grøntkål, mango, edemamebønner og søde mandler

Hvis du søger inspiration til en lidt mere spændende salat end den klassiske, som du altid serverer som tilbehør til aftensmaden, så kig med her!


Den her salat er både perfekt til madpakken, som frokostmåltid eller som tilbehør, netop fordi den indeholder linser og edemamebønner, som giver en god mæthedsfornemmelse. Linser og edemamebønner er både rig på protein og kostfibre, hvilket medvirker til en god mæthed. Derudover er denne salat lækker at spise, fordi den indeholder mango og granatæble, som giver den sødme samt en cremede og sprød fornemmelse i munden. Den er i hvert fald nem for mig at spise, fordi den indeholder andet end bare kål, som hurtigt kan blive tørt og bittert i længden.


Mango er også min absolut yndlings frugt – nok derfor jeg elsker den her salat så meget! Men hvis du gerne vil prøve en lidt mere eksotisk salat, så prøv den her. Den er lynhurtig at lave, kræver ikke mange ingredienser og kan holde sig i køleskabet i flere dage uden at blive kedelig.


God mandag og god ude derude ♥

dsc_6383_fotor

Ingredienser:

  • 200 g sorte linser (jeg bruger sorte Beluga linser)
  • Lidt salt
  • 150 g grøntkål
  • 1 granatæble
  • 1 mango
  • 400 g frosne edemamebønner
  • 50 g mandler
  • 2 spsk. honning

Fremgangsmåde:

  • Vask linserne og kog dem efter vejledningen på posen med lidt salt i vandet – ca. 20 min.
  • Imens linserne koger, så rister du mandlerne af på en tør pande. Når de er godt brune, tilføjer du 2 spsk. honning på panden og tager panden af varmen. Rør mandlerne rundt i det smeltede honning, og placer dem derefter på bagepapir, så honningen kan stivne. Skil dem gerne fra hinanden, så går det meget hurtigere.
  • Skyl grøntkål og snit det.
  • Tag alle kernerne ud af granatæblet.
  • Mangoen skæres ud i passende mundstykker.
  • Edemamebønner optøs – enten aftenen før eller i lunt vand.
  • Linserne skylles i koldt vand. Når de er nedkølet blandes linserne med de resterende ingredienser. Til sidst kan du enten hakke mandlerne og sprede dem på salaten eller bare placere dem hele. Lig mandlerne på lige inden servering, da de ellers bliver våde og honningen opløses – så mister de deres sprødhed.

dsc_6376_fotor

1 kommentar

  • This blog was… how do I say it? Relevant!! Finally I have found something which helped me.

    Thank you!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Haydari - Feta-dip med peberfrugt og persille