Små pistacietærter med kiwi-ganache, limecurd og brændt marengs

Nem chiagrød – nu med julesmag

Jeg har det med, at spise det samme til morgenmad i lange perioder.. Når jeg så bliver træt af det, så skifter jeg min morgenmad ud med noget andet, også kører jeg med det i en ny lang periode. Nogen gange kan jeg også spise det flere gange om dagen.. Det er egentlig lidt skørt, for jeg ender altid med at blive total træt af det morgenmåltid. På den anden side elsker jeg bare morgenmad – det er mit absolutte yndlingsmåltid! Jeg kan sagtens spise morgenmads-lignende måltider til aftensmad. Det er kun lækkert. Så jeg ender altid med at vende tilbage til de samme morgenmåltider – også skal man jo bare være god til at variere dem.


Lige nu er jeg total afhængighed af min havregrød om morgenen! Den er helt simpel med havregryn, mælk og kanel, også lige en smørklat på toppen, men den er bare en vinder lige nu. Grød passer bare perfekt om morgenen her i de kolde måneder. Jeg elsker at få den her varme fornemmelse i kroppen fra morgenen af. Også er jeg jo bare en grødelsker!


Når jeg så har fridage eller weekend, så spiser jeg også oftest noget andet.. Derfor forberedte jeg en chiagrød, så jeg rigtig kunne stå op og have en langsom morgen, hvor jeg kunne forkæle mig selv lidt. Og nu hvor det jo er december, så lavede jeg den med lidt julesmag – masser af vanilje og med et strejf af kanel. Det blev virkelig lækkert. Opskriften er så nem; få ingredienser og lynhurtig at mikse sammen.

Du kan lige nå at lave en portion, inden du går i seng – du vil elske det i morgen tidlig.


Glædelig jul herfra ♥

dsc_4883_fotor

dsc_4896_fotor

Ingredienser til chiagrøden:

  • 2-3 dl tykmælk
  • 1,5 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 2-3 spsk. chiafrø

Topping:

  • ½ banan
  • 10 mandler
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 1 spsk. peanutbutter
  • 1 spsk. sirup

Fremgangsmåde:

Aftenen før:

  • Alle ingredienserne blandes sammen.
  • Hældes i en bøtte og stilles på køl indtil næste morgen, hvor chiagrøden så er klar.

 

Næste morgen:

  • Top chiagrøden med peanutbutter, mandler, skiver af banan, drys med vaniljepulver og hæld lidt sirup på til sidst – kan sagtens undlades, hvis man ikke ønsker sukker på sin morgenmad.

 

dsc_4898_fotor

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små pistacietærter med kiwi-ganache, limecurd og brændt marengs