Grønkålspesto og oliventapenade

Nytårsfortsæt, nyt job og ‘perlebyg med butternut squash’

Hvad er så dit nytårsforsæt? Det bliver man altid spurgt om, når nytårsfesterne er overstået og hverdagen har indtruffet sig igen. Selvom jeg aldrig går ind i det nye år med sådan ambitiøse nytårsfortsæt, så har jeg dog i år besluttet mig for kun at lave de ting, som gør mig glad! Jeg gider ikke spilde min tid mere på dødsyge jobs og tvangsindlægge mig selv til lange løbeture, hvis jeg ikke har lyst. Desuden vil jeg i forbindelse med det her blive bedre til at sige fra – og lade vær med at please alle andre på bekostning af mig selv. Det skal stoppe nu!

Men jeg må indrømme… Jeg har også meldt mig ind i fitness.. IGEN. OG forsøgt at spise lidt sundere efter den gode og forkælende julemåned! Da jeg kom tilbage til København efter jul, så trængte min krop bare til grøntsager. Men det har som sådan ikke været noget problem at give den det. Det bringer mig nemlig videre til noget andet – jeg er endelig startet op på mit nye job. Det hedder Grabz og er en salatbar i Grønnegade i indre København. Det har naturligvis betydet, at jeg har haft helt optimale muligheder for at blande mig nogle store salater, som har holdt til et par dage, indtil jeg skulle på arbejde igen. Det er helt genialt! Så er der altså ingen undskyldning for ikke at spise tonsvis af grøntsager. Hvis du synes det lyder spændende, så kom ind og besøg os. Her er linket til en lidt længere beskrivelse af stedet og konceptet:


http://www.aok.dk/restaurant-og-cafe/grabz


Nå, men det betyder også, at jeg ikke har fået lavet super meget mad her i starten af januar. Dog fik jeg sådan lyst til græskar her den anden dag, at jeg biksede den her hurtige ret sammen.. Og den blev simpelthen så lækker, at jeg er nødsaget til at dele den med jer!

Så værsgo – og go’ appetit

dsc_4958_fotor

 

Ingredienser:

  • 3 dl perlebyg (ukogt)
  • ½ squash
  • ¼ – ½ Butternut squash – ca. 350 g
  • 1 peberfrugt
  • 10 cherrytomater
  • 75 g feta (eller gedeost)
  • ½ dl sesamfrø
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2-3 spsk. citronsaft
  • 2 store håndfulde bredbladet persille
  • Lidt stødt kanel

 

dsc_4963_fotor

Fremgangsmåde:

  • Kog perlebyg som anbefalet på posen – ca. 35-45 min.
  • Skær butternut squash ud i både – hvis den er økologisk, så lad bare skallen sidde, ellers ville jeg lige skære det af. Fordel dem på en bageplade, hæld lidt olivenolieover dem, drys med salt og en smule kanel – hvis du tør.
  • Skær peberfrugt i stave og lig dem gerne på samme plade som butternut-bådene. Fordel olivenolie og drys med salt.
  • Bag dem i ovnen ved 200 grader ca. 25-30 min. Kig lige til peberfrugterne – måske skal de ud før.
  • På en tør pande ristes sesamfrøene til de ”popper”, og sættes derefter til side.
  • Skær squash i skiver og steg dem på panden med lidt olivenolie og salt. De kan også bages i ovnen med de andre grøntsager, hvis man ønsker.
  • Halver tomaterne, skær fetaen i tern og hak persillen groft.
  • Når perlebyggen er kogt, hældes resterende vand fra og sættes lige til side for at køle lidt ned, inden den blandes med de andre ting.
  • Bland dernæst perlebyg, citronsaft, persille og sesamfrø. Smag det til med salt og citronsaft.
  • Vend derefter grøntsagerne og feta i perlebyggen. Server lunt.

 

dsc_4967_fotor

dsc_4970_fotor

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønkålspesto og oliventapenade