Hokkaidosuppe med kokosmælk

Perlebygsalat med bl.a. rosenkål, tørrede abrikoser og sorte oliven

Først og fremmest vil jeg lige beklage, at der har været enorm stille herinde den sidste uges tid, hvis ikke mere. Den fornemmelse jeg havde i min krop, som jeg skrev om i sidste indlæg.. Den viste sig altså at holde stik. Det var ikke bare udmattelse og mørket, der påvirkede mig – det var altså tegn på influenza. Så nu har jeg været ramt i nærmest en hel uge af feber, og jeg kan bare ikke slippe af med det igen.. Derfor brugte jeg hele dagen igår på at gå all in på hjemmelavet ingefærshots, ingefær-the, vitaminpiller og smoothies med alverdens bær og grønt for at få så mange vitaminer og mineraler som muligt. Måske ville nogen mene, at det lige var at overreagere en smule.. Men man bliver virkelig desperat og rastløs, når man har brugt en hel ugen i sengen, og stadig vågner med den samme sløje fornemmelse i kroppen. Det er lige til at blive skør af! Men idag føler jeg, at energien er ved at vende tilbage i min krop. Måske takket være ingefær og smoothie? Hvem ved?

I hvert fald har jeg ville dele den her opskrift med jer hele ugen, og nu får jeg den endelig lagt op!

Yes, du skal prøve den.. Og husk, du kan altid lave din egen variation med grøntsagerne, undlade eller tilføje noget – det er jo det gode ved salater! Men det er sæson for kål, og i den her salat står rosenkålens bitre kålsmag i virkelig god kontrast til sødmen fra de tørrede abrikoser, og fedmen fra avokadoen. Desuden ser det jo bare vildt godt ud med de hele rosenkålsblade!

Go’ appetit og god søndag ♥

dsc_4385_fotor

dsc_4382_fotor

 

Ingredienser:

  • 200 g ukogt perlebyg
  • 10-12 rosenkål
  • 100 g cherrytomater
  • 10-15 oliven
  • 70 g tørrede abrikoser
  • 1 avokado
  • En håndfuld persille
  • Saft fra ½ citron
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt, peber
  • Evt. feta

Fremgangsmåde:

  • Kog perlebyggen efter vejledningen på posen – ca. 35 min. Lad dem derefter køle helt af – stil dem evt. i køleskabet.
  • Skyl rosenkålene grundigt, pil eventuelt de yderste blade af, hvis de er grimme. Ellers skæres et lille stykke af stokken/roden af rosenkålene, bladene pilles af, og det inderste af rosenkålene hakkes i grove stykker.
  • Halver cherrytomaterne.
  • Skær olivene i tynde ringe, og skær de tørrede abrikoser i passende stykker.
  • Hak persillen.
  • Bland oliven, citronsaft, salt og peber i en skål.
  • Når perlebyggen er kold, blandes den med alt fyldet og overhældes med dressingen.
  • Den kan eventuelt toppes med feta, hvis den alene skal fungere som frokost eller aftensmåltid.
  • Jeg serverede den som salat til en lækker tærte.

 

dsc_4387_fotor

dsc_4386_fotor

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hokkaidosuppe med kokosmælk