Pølsehorn med spinat og persille
Her kommer et tip til weekendens aktivitet.. Bag pølsehorn! Massevis af pølsehorn. De smager jo allerbedst, når de lige er kommet ud af ovnen og stadig er lune. Og dyppet i ketchup. GUF! Men de er også virkelig gode på madpakken eller som en hurtig snack med på farten. I en hel uge levede jeg bare af pølsehorn – det kan man da ikke klage over.
Dejen til de her pølsehorn har jeg fyldt med spinat og persille – både for at gøre dem lidt sundere, men også bare for at give dem mere smag. Almindelig pølsehorn synes jeg hurtigt kan blive tørre, og sådan en almindelig hvedemelsdej bliver hurtig lidt kedelig, når de har ligget et par dage. Den her dej har mere smag og bliver ikke kedelig nær så hurtigt. Derudover brugte jeg kyllingepølser fra Løgismose, som også var fyldt med krydderurter, hvilket var super lækkert sammen med spinaten og persillen.
Ha’ en fantastisk weekend – bag nogle pølsehorn og nyd det gode vejr!
14 stk. ca.:
Ingredienser:
- 4 dl mælk
- 30 g gær
- 1 håndfuld persille
- 6 frosne kugler spinat – ca. 65 g
- ¼ dl olivenolie
- 2 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 200 g grahamsmel
- 400 g hvedemel
- 400 g kyllingepølser
- 1 æg til pensling
- Sesamfrø (eller andet) til pyntning
Fremgangsmåde:
- Lun mælken op i en gryde og opløs gæren heri.
- Hak persille og den optøede spinat, og bland det i mælken.
- Tilføj sukker, salt og olie.
- Rør til sidst melet i, og sæt dejen til hævning i ca. 1 time.
- Del dejen i to og rul dem ud til to cirkler. Skær trekanter ind til midten, og rul pølsen ind i dejen.
- Lad dem efterhæve i ca. 20 min.
- Pensl dem med æg og drys med sesamfrø.
- Bag i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min, og lad dem køle af på en bagerist.
Ingen kommentarer endnu