Espresso-islagkage med kiksebund og marcipan

Sommersalat med jordbær, mango og frisk mynte

Endelig viste den danske sommer sig fra sin gode side! Og det passede mig helt perfekt. Jeg har nemlig været “hjemme” i Aarhus den sidste uges tid. Her har jeg nået alt det, som jeg indtil videre ikke har haft tid til i den her sommerferie (jeg klager absolut ikke – jeg har rejst østeuropa tynd i stedet for). Jeg har virkelig fået slappet af, solbadet i haven, nydt roen og de grønne omgivelser. Jeg har hygget med min savnede familie og veninder, haft tid til de små forsømte projekter, nusset om bloggen og vigtigst af alt – haft god tid til at afprøve nye opskrifter! Så nu har jeg flere gode opskrifter i ærmet bl.a. en glutenfri squashkage, men den får I senere.


Nu får I først og fremmest opskriften på denne sommersalat. Den er super nem at lave og både eksotisk, frisk, cremet og passer helt perfekt til en lun sommeraften på terrassen. Jeg har lavet denne salat med bulgur, men den kan sagtens laves med både perlebyg, quinoa (hvis du ønsker den glutenfri), pasta eller en helt fjerde kornsort/frø. Det vigtigste i denne salat er kombinationen af de friske mynteblade med jordbærerne og mangoen, samt den cremede konsistens fra avokadoen og fetaen. Også selvfølgelig det sprøde element, som her er pinjekernerne. Den passer helt perfekt til grillkød, hvilket vi også spiste den til.


Go’ weekend – og go’ appetit ♥

dsc_5998_fotor

Ingredienser:

(stor portion – ca. til 8-10 per.)

  • 4 dl bulgur (ukogt)
  • 1 pose spinat (ca. 500 g)
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 agurk
  • 50 g pinjekerner
  • 200 g feta
  • 2 avokadoer
  • 1 bakke jordbær (500 g)
  • 2 modne mangoer
  • 3 håndfulde friske mynteblade
  • 1 citron
  • 4 spsk. olivenolie
  • Salt, peber

Fremgangsmåde:

  • Kog bulguren som anvist på pakken. Køl det derefter af, så det er helt kold, når det blandes med salaterne. Kog det gerne aftenen før brug.
  • Rist pinjekernerne på en varm og tør pande.
  • Skær forårsløg i passende skiver.
  • Skær agurken i små tern.
  • Rens jordbærerne og skær dem i kvarte.
  • Mango, avokado og feta skæres i mundrette størrelser.
  • Skyl spinatbladene og myntebladene og riv dem blot i mindre stykker.
  • Bland olivenolie, citron, salt og peber i en lille skål.
  • Bland til sidst bulguren med spinat, mynte, agurk og forårsløg.
  • Fordel dernæst feta, avokado, jordbær, mango og pinjekernerne på toppen. Så smatter det ikke ud og på denne måde kan man se alle de flotte farver.

dsc_6003_fotor

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Espresso-islagkage med kiksebund og marcipan