Fastelavnsboller med vaniljecreme og nougat

Squashkage med pære og ostecreme

Nu kommer der en opskrift, som jeg har glædet mig til at dele med jer!


De fleste kender nok den traditionelle squashkage. Den er jeg i hvert fald blevet præsenteret for adskillige gange i min barndom. Jeg tror faktisk også, at det var min yndlingskage engang. Jeg elskede i hvert fald, når min mor bagte squashkage! Nu har jeg leget lidt med den traditionelle opskrift, og tilført lidt ekstra smag og guf. Jeg har bl.a. tilført pærestykker i dejen, som giver kagen en naturlig sødme samt gør den mere svampede og fugtig. Derudover har jeg krydret den lidt ekstra med bl.a. nelliker, muskatnød og kardemomme.

Den er virkelig lækker, krydret og cremet med osten på toppen – og godkendt af hele min familie!


Drop den sibiriske kulde, bliv hjemme og bag den her lækre sag! Det har jeg i hvert fald besluttet at gøre ♥

dsc_6023_fotor

 

dsc_6034_fotor

 

Ingredienser:

Dejen:

  • 100 g sukker
  • 100 g farin
  • 4 æg
  • 300 g squash (drænet vægt) – ca. 1 squash
  • 2 pærer
  • 200 g speltmel eller grahamsmel
  • 100 g smør
  • 30 g mandler
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • ½ tsk. muskatnød
  • ½ tsk. nelliker
  • 2 tsk. bagepulver

Ostecreme:

  • 200 g flødeost (Philadelphia)
  • 50 g blødt smør
  • 100 g flormelis
  • Skal fra 1 lime
  • Saft fra ½ lime

 

dsc_6031_fotor

Fremgangsmåde:

Dejen:

  1. Skræl pærerne og skær i små tern.
  2. Riv squash (jeg brugte både en grøn og gul squash, som kan ses på billedet). Dræn dem derefter for alt væden. Brug evt. et viskestykke til at presse væsken ud.
  3. Pisk æg sammen med sukker og farin.
  4. Smelt smør i en gryde og pisk det i ægge-blandingen sammen med squashen.
  5. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, og pisk det derefter sammen med resten af dejen.
  6. Hak mandlerne groft.
  7. Vend til sidst mandlerne og pærestykkerne i dejen – forsigtigt, så pærerne ikke smatter ud.
  8. Beklæd en springform med bagepapir og fordel dejen heri.
  9. Bag kagen ved 175 grader i ca. 40-45 min.

Ostecreme:

  • Pisk flødeost, flormelis og blødt smør.
  • Smag til med både limeskal og saften derfra.
  • Fordel cremen på kagen, når den er helt afkølet.
  • Pynt evt. med revet limeskal.

 

dsc_6028_fotor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fastelavnsboller med vaniljecreme og nougat