Perlebygsalat med bl.a. rosenkål, tørrede abrikoser og sorte oliven

Vintergryde a la dahl med rodfrugter og kylling

Nu må man da for alvor sige, at vinterkulden har ramt os. Jeg cyklede hjem den anden aften, og lignede mildest talt en snemand, da jeg endte ramte min hoveddør. Jeg følte mig som en ægte, lille frossenpind. Lige der bad jeg inderligt til Gud om, at én eller anden ville servere en brandvarm vintergryde for mig og putte mig under en varm dyne! Det skete desværre ikke. Men til gengæld fik jeg så meget lyst til denne varme og smagsfulde simreret, at jeg cyklede direkte i netto efter skole næste dag og handlede ind til denne såkaldte vintergryde.

Egentlig er det en opskrift min svigerfar plejer at servere her i vinterhalvåret, men nu befinder jeg mig jo i København, så jeg har forsøgt at genskabe hans vintergryde. Det lykkedes rigtig godt, men den har nok lige fået en lille twist af mig – sådan som jeg bedst kan li’ det!

Simreretter er jo helt geniale til den her årstid! Det kræver ikke så meget tid – man skal ikke stå og røre i gryderne konstant. Hele fordelen er jo netop, at de kan stå og hygge-simre helt selv. Disse simreretter kan smækkes med grøntsager og smag, og den her dejlige varme fordeler sig i hele kroppen, når man spiser det. Perfekt til frossenpinde som mig! Desuden kan der laves mad nærmest til en hel uge.. I hvert fald, hvis man er studerende og bare skal sørge for sig selv! Jeg er fan.

Så her finder du opskriften på min vintergryde ♣

dsc_4731_fotor

dsc_4743_fotor

 

Til 4-5 sultne personer:

Ingredienser:

 • 400 g kyllingoverlår
 • 150 g linser
 • 1 dåse kikærter
 • 1,5 spsk. revet ingefær
 • 4 forårsløg
 • 2 løg
 • 250 g gulerødder
 • 200 g kartofler (ca. 2-3)
 • 200 g knoldselleri
 • 2 dåser hakkede tomater
 • 1 spsk. tomatpure
 • 1 kyllingebouillon
 • 2 fed hvidløg
 • 1,5 spsk. sukker
 • 2 spsk. karry
 • 1 spsk. paprika
 • 1 tsk. smoked paprika
 • ½ tsk. cayennepeber
 • 2 tsk. spidskommen
 • 4 laurbærblade
 • 4 dl vand
 • Olie til stegning
 • Salt, peber

 

Topping:

 • Persille
 • Creme fraiche

Fremgangsmåde:

 • Start med at koge linserne i 10 min ca – de skal ikke koges helt færdige.
 • Varm olie op i en stor gryde eller wokgryde og steg alle krydderierne af sammen med hakkede løg og hvidløg. Tilsæt hakkede forårsløg som det sidste og steg det kort med.
 • Dernæst steges kylling overlårene af i olien, krydderierne og løgene, således at de får en pæn stegeskorpe på begge sider.
 • Tilsæt de to dåser hakkede tomater sammen med revet ingefær.
 • Skræl gulerødder, knoldselleri og kartofler og hak dem i mundpassende stykker. Tilsæt dem i retten.
 • Bouillonen opløses i ca. 4 dl kogende vand og hældes i retten, så alle grøntsagerne er dækket.
 • Tilsæt til sidst laurbærblade, tomatpure og sukker. Rør godt i retten.
 • Lad retten simre i 20-25 min.
 • Hernæst tilsættes de halvkogte linser og kikærterne. Lad retten yderligere simrer i små 10 min.
 • Smag den nu til med salt, peber og eventuelt tilsættes mere krydderi eller vand, hvis den er blevet lidt for tyk i konsistensen.
 • Server retten med frisk hakket persille, creme fraiche og ristet brød. Desuden plejer jeg at tage en tallerken ved siden af, hvor kødet fra kyllingeoverlårene kan skæres fra og ligeledes toppes på retten. Man kan også blot tage alle kyllingestykkerne op af retten, skære kødet fra og blande det med hele retten inden servering, hvis man synes det er nemmere.

 

dsc_4736_fotor

2 kommentarer

 • Er det okay jeg låner billedet, til et indlæg hvor jeg vil skrive om 3 madretter der bare må prøves. Linker self til din blog og siger det kommer her fra. Svar gerne hurtigst muligt <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Perlebygsalat med bl.a. rosenkål, tørrede abrikoser og sorte oliven