Hjemmelavet æblegrød - som morgenmad, snack eller dessert

Bountybarer – lavet på dadler med kokos og chokolade

De er bountybarer er absolut en godkendt eftermiddagssnack! Jeg har testet dem på mine yndlings smagdommere på studiet – og de elskede dem. De har i hvert fald reddet mine lange dage i den her uge. Jeg har haft sådan en lille bountybar i skoletasken hele ugen. For mig fungerede den lidt som en lækker müslibar – bare bedre! Mere cremet i konsistensen, og desuden kombinationen af kokos og chokolade.. Hmm, jeg er vild med det!


De er sødet af dadlerne og lidt honning og desuden dyppet i chokolade med 70% kakao, men ellers indeholder de ikke noget sukker. Hvis man helt vil undgå sukkeret, så kan man erstatte honningen med et par ekstra dadler. Perfekt som eftermiddags/aftensnack, i madpakken eller som konfekt her til jul.


Og det bedste af det hele… De tager ingen tid at lave. Dog skal de lige i fryseren for at køle ned, inden de kan skæres ud i flotte og lige rektangler. Men arbejdsprocessen i køkkenet er virkelig hurtig og kort, hvilket gør dem endnu mere perfekte! Som du kan høre, er det ikke første gang jeg har lavet dem her.. Og det kommer snart til at ske igen.


 

dsc_4801_fotor

dsc_4796_fotor

 

Ca. 20 stk:

  • 5 dadler
  • 150 g kokosmel
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 spsk kokosmælk (den tykke del)
  • 1 spsk honning
  • 3 spsk af den tynde mælk (fra kokosmælken)
  • 200 g chokolade (70%)

 

dsc_4806_fotor

 

Fremgangsmåde:

  • Pil kernen ud af dadlerne. Læg dadlerne i kogende vand i 1 minut.
  • Hæld vandet fra og blend dadlerne i en minihakker.
  • Åben kokosdåsen og skil den tykke masse fra den tynde.
  • Varm en kasserolle op med dadelmosen, honning, kokosolie samt kokosmælken – både den tynde og den tykke del.
  • Når massen er ensartet blandes den sammen med kokosmelet i en skål.
  • Beklæd dernæst en form med bagepapir og fordel kokosmassen heri. Pres det godt sammen. Jo mere presset det er, jo nemmere er det at skære ud.
  • Stil det i fryseren i ca. 1 time.
  • Skær den derefter i passende stykker.
  • Varm chokoladen op over et vandbad, dyb dem hurtigt heri, så det beholder formen og drys med kokosmel på toppen.
  • Lad chokoladen tørre og server. Opbevar dem i køleskabet.

 

dsc_4802_fotor

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet æblegrød - som morgenmad, snack eller dessert