Granola med kanel

Cheesecake med bær og marcipan

Hvis du er en rigtig cheesecake-elsker ligesom mig, så skal du prøve den her!

Hvis du ønsker en sukkerfri cheesecake, så erstat produkterne med sukrin og isisprodukter. Kagen skal helst stå på køl i 6-8 timer.

IMG_6427

 

Bund:

  • 150 g. mandler
  • 70 g. smør
  • 3 spsk. Sukker eller sukrin (gold)
  • 35 marcipan (evt. Isis)

Ostemassen:

  • 3 blade husblas
  • 25 g. sukker (sukrin)
  • 100 g optøede hindbær
  • 100 g optøede brombær
  • 1 tsk. vaniljepulver eller 1 vaniljestang
  • 50 g. friske hindbær eller brombær
  • 400 g flødeost
  • 1 dl piskefløde
  • 150 g. flormelis (150 g. sukrin melis)
  • 1 øko-citron

Gele: (den hurtige udgave)

  • 1 glas ribsgelé

eller

Hjemmelavet hindbærgele:

  • 3 blade husblas
  • 300 g. hindbær (frosne og optøede)
  • 5 spsk. sukker
  • 3 dl vand

Pynt:

  • Granatæble
  • Hakkede chokolade

Andet:

  • 1 springform, 24 cm i diameter

Fremgangsmåde:

Bund:

  • Smelt smørret.
  • Blend mandlerne i en minihakker.
  • Bland smør, mandler, sukker og den revet marcipan sammen.
  • Bred blandingen ud på en bageplade med bagepapir, og bag ved 175 grader i ca. 10-12 min.
  • Lad den køle af, men stadig være lun. Så smuldrer du den ned i springformen og trykker den sammen til en fast bund/flade.

Ostemasse:

  • Læg husblas i koldt vand.
  • Kog de optøede bær op i en gryde med sukker og vanilje.
  • Halver de resterende friske bær og gem dem.
  • Imens bærkompotten koges op, rives skallen af citronen og piskes sammen med flødeost og formelis.
  • Pisk dernæst fløden i.
  • Når bærerne er kogt ud, piskes kompotten med et piskeris og sies dernæst ned i en separat skål, således at nogle af kernerne sies væk (de kan ikke undgås helt).
  • Husblassen tages op af det kolde vand, alt vandet vrides fra og den smeltes i den varme bærkompot. Pisk bærkompotten godt, og sikrer dig, at der ikke er klumper af husblas. Lad kompotten køle let af.
  • Hæld den lune bærkompot i ostemassen under piskning med elpisker.
  • Vend de halverede friske bær i cremen.
  • Fordel den færdige creme over bunden, dæk den til med køkkenfilm og sæt den i køleskabet i ca. 2 timer eller længere til ostemassen er stivnet, inden geleen påføres.

Gele:

Ribsgele:

  • Den hurtige og mest overkommelige måde at lave et flot gelélag på din kage!
  • Smelt ribsgele i en gryde. Det skal bare lige smelte og ikke koge.
  • Hæld der geleen ud på kagen og fordel den jævnt.
  • Stil tilbage på køl, og lad geleen stivne.

Hjemmelavet frugtsaftgele:

  • Udblød husblas i koldt vand.
  • Kog hindbærerne sammen med vand og sukker i ca. 15-20 min. Rør kun forsigtig i massen, således at bær og vand stadig er fordelt (det skal ikke blive en grød eller kompot ligesom til ostemassen)
  • Si den uden at presse på bærerne. Vi ønsker kun saften, således at den bliver blank.
  • Vrid husblassen fra vand og smelt den i saften.
  • Rør i saften, således at du er sikker på at alt sukker og husblas er opløst.
  • Lad saften køle ned til stuetemperatur (ca. 1-2 timer), hvorefter du forsigtig hælder saften ud over kagen (hold muligvis en ske over kagen, således at strålen fra saften ikke direkte rammer ostemassen).
  • Stil kagen tilbage på køl – muligvis natten over.

Pynt med granatæble og hakkede chokolade, eller hvad du nu lige ønsker!

 

IMG_6413

God weekend, og go’ appetit ♥

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Granola med kanel