Cheesecake med bær og marcipan
Hvis du er en rigtig cheesecake-elsker ligesom mig, så skal du prøve den her!
Hvis du ønsker en sukkerfri cheesecake, så erstat produkterne med sukrin og isisprodukter. Kagen skal helst stå på køl i 6-8 timer.
Bund:
- 150 g. mandler
- 70 g. smør
- 3 spsk. Sukker eller sukrin (gold)
- 35 marcipan (evt. Isis)
Ostemassen:
- 3 blade husblas
- 25 g. sukker (sukrin)
- 100 g optøede hindbær
- 100 g optøede brombær
- 1 tsk. vaniljepulver eller 1 vaniljestang
- 50 g. friske hindbær eller brombær
- 400 g flødeost
- 1 dl piskefløde
- 150 g. flormelis (150 g. sukrin melis)
- 1 øko-citron
Gele: (den hurtige udgave)
- 1 glas ribsgelé
eller
Hjemmelavet hindbærgele:
- 3 blade husblas
- 300 g. hindbær (frosne og optøede)
- 5 spsk. sukker
- 3 dl vand
Pynt:
- Granatæble
- Hakkede chokolade
Andet:
- 1 springform, 24 cm i diameter
Fremgangsmåde:
Bund:
- Smelt smørret.
- Blend mandlerne i en minihakker.
- Bland smør, mandler, sukker og den revet marcipan sammen.
- Bred blandingen ud på en bageplade med bagepapir, og bag ved 175 grader i ca. 10-12 min.
- Lad den køle af, men stadig være lun. Så smuldrer du den ned i springformen og trykker den sammen til en fast bund/flade.
Ostemasse:
- Læg husblas i koldt vand.
- Kog de optøede bær op i en gryde med sukker og vanilje.
- Halver de resterende friske bær og gem dem.
- Imens bærkompotten koges op, rives skallen af citronen og piskes sammen med flødeost og formelis.
- Pisk dernæst fløden i.
- Når bærerne er kogt ud, piskes kompotten med et piskeris og sies dernæst ned i en separat skål, således at nogle af kernerne sies væk (de kan ikke undgås helt).
- Husblassen tages op af det kolde vand, alt vandet vrides fra og den smeltes i den varme bærkompot. Pisk bærkompotten godt, og sikrer dig, at der ikke er klumper af husblas. Lad kompotten køle let af.
- Hæld den lune bærkompot i ostemassen under piskning med elpisker.
- Vend de halverede friske bær i cremen.
- Fordel den færdige creme over bunden, dæk den til med køkkenfilm og sæt den i køleskabet i ca. 2 timer eller længere til ostemassen er stivnet, inden geleen påføres.
Gele:
Ribsgele:
- Den hurtige og mest overkommelige måde at lave et flot gelélag på din kage!
- Smelt ribsgele i en gryde. Det skal bare lige smelte og ikke koge.
- Hæld der geleen ud på kagen og fordel den jævnt.
- Stil tilbage på køl, og lad geleen stivne.
Hjemmelavet frugtsaftgele:
- Udblød husblas i koldt vand.
- Kog hindbærerne sammen med vand og sukker i ca. 15-20 min. Rør kun forsigtig i massen, således at bær og vand stadig er fordelt (det skal ikke blive en grød eller kompot ligesom til ostemassen)
- Si den uden at presse på bærerne. Vi ønsker kun saften, således at den bliver blank.
- Vrid husblassen fra vand og smelt den i saften.
- Rør i saften, således at du er sikker på at alt sukker og husblas er opløst.
- Lad saften køle ned til stuetemperatur (ca. 1-2 timer), hvorefter du forsigtig hælder saften ud over kagen (hold muligvis en ske over kagen, således at strålen fra saften ikke direkte rammer ostemassen).
- Stil kagen tilbage på køl – muligvis natten over.
Pynt med granatæble og hakkede chokolade, eller hvad du nu lige ønsker!
Hold nu helt op hvor ser det bare virkelig lækkert ud. Jeg er kæmpe fan af cheesecake og skal helt sikkert prøve at lave denne <3
http://kirstenthulesen.dk/