Citrontærte med brændt marengs

Chokoladelagkage med nutellafrosting

Jeg er vild med fede, svampede chokoladekager, nutella og overdådige, smukke kager! Den her lagkage har det hele – den er i virkeligheden lidt af festkage. Jeg lavede den til min lillesøsters studentergilde, og den blev et hit iblandt alle gæsterne. Den forsvandt i hvert fald hurtigt. Får du gæster, og vil du gerne imponere dem lidt? Så er den her en sikker vinder!

 

IMG_7652_Fotor1234 IMG_7635_Fotor 1234 

Kagebundene:

  • 150 g mørk chokolade (ca. 60-70 %)
  • 240 g hvedemel
  • 50 g kakaopulver
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • ½ tsk. salt
  • 300 g smør (stuetemperatur)
  • 200 g brun farin
  • 2 æg
  • 2 æggeblommer
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1½ dl mælk

  • 1 springform – ca. 26 cm i diameter.
  • Sprøjtepose med stjernetyl

Nutellafrosting:

  • 160 g. nutella
  • 180 g. mørk chokolade
  • 185 g. smør (stuetemperatur)
  • 300 g. flormelis
  • 0,7 dl. Creme fraiche (18 %)
  • 1 tsk. vaniljepulver (eller kornene fra ½ vaniljestang)

Pynt:

  • Kirsebær
  • Ribs
  • Hyldeblomster

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
  • Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad.
  • Bland mel, kakaopulver, bagepulver, natron og salt godt sammen i en skål.
  • Pisk brun farin og blødt smør lyst og luftigt i en separat skål. Herefter tilsætter du æggeblommer, æg, den smeltede chokolade og vaniljesukker i blandingen. Pisk det godt sammen.
  • Tilføj hernæst mælken. Til sidst tilsættes melblandingen lidt af gangen.
  • Når dejen er ensartet, smøres springformen med lidt olie og fordel lidt kakaopulver i bunden, så slipper den nemmere.
  • Fordel dejen i formen og bag i ca. 50-60 min. Stik en lille bagepind i midten for at tjekke, at der ikke hænger kagedej ved.
  • Lad kagen afkøle helt i springformen, tag den så ud og skær den over på midten, således at du har to bunde. Skær eventuelt kagen til, hvis den er hævet som en bue, således at den toppen af kagen bliver flad.

Nutellafrosting:

  • Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad. Tag dernæst chokoladen af varmen og lad den køle lidt af.
  • Pisk alle ingredienserne sammen til en blød og ensartet frosting.
  • Stil frostingen på køl i ca. 10-15 min, så den får en lidt fastere konsistens.

Når kagen skal serveres:

  • Nu skal kagen blot samles og pyntes.
  • Frostingen puttes i en sprøjtepose med en stjernetyl.
  • Læg din første kagebund på et fad og fordel et lag tyk frosting på. Læg dernæst den næste bund og fordel et tyndt lag frosting, som smøres ud med en spartel.
  • Dæk nu hele kagen med blomster/cirkler, ellers hvordan du nu ønsker den. Du kan bruge mine billeder, som inspiration.
  • Til sidst toppede jeg kagen med frisk frugt og hyldeblomster.

IMG_7649_Fotor 1234

 

 

 

 

 

 

 

 

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Citrontærte med brændt marengs