Perlebyg med pesto, årstidens grøntsager og sød chilisovs-kylling

Chokoladetærte med Kahlua-ganache

chokoladekagen for alle chokoladeelskere!

Den her chokoladetærte er egentlig super nem at lave. Dog er der er lidt ventetid undervejs, eftersom de forskellige lag skal køle af.. Men dine gæster kommer til at elske dig, når du serverer den her!

 

IMG_68800_Fotor

IMG_6873_Fotor

 

Ca. 6-8 personer:

Tærtedej:

  • 75 g koldt smør
  • 140 g hvedemel
  • 10 g kakaopulver
  • 50 g flormelis
  • 1 knsp. Salt
  • ½ sammenpisket æg
  • Bageramme på 16×16 (evt. en lille tærteform 16 cm)

Kahlua-ganache:

  • 150 g mørk chokolade
  • 1 ½ dl piskefløde
  • 3-4 spsk. kahlua
  • Salt
  • 50 g peanuts

Pynt:

  • 50 g lys chokolade

Tærtedej:

Blend alle ingredienserne til tærtedejen sammen i en foodprocessor eller minihakker. Pak den ind i husholdningsfilm, og stil den i køleskabet en times tid.

Tænd ovnen på 175 grader. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Fjern det øverste stykke og lig den sidste del i bagerammen, fordel evt. lidt med fingrene, hvis den ikke helt passer. Prik med en gaffel i bunden og bag den i ca. 15 min.

 

Kahlua-ganache:

Hak chokoladen i små stykker. Bring fløden i kog, og hæld den over chokoladen. Rør indtil ganachen har ensartet og blank. Til sidst dernæst kahlua lidt af gangen og smag det til med salt. Hak peanuts groft og fordel dem ud over tærtebunden. Fordel dernæst ganachen på den afkølede bund med peanuts, og stil den på køl i minimum 5 timer eller natten over.

Pynt:

Tag kagen ud af køleskabet. Smelt den lyse chokoladen, fordel det i en frysepose og klip et lille hul i enden. Fordel chokoladen i cirkler rundt på kagen. Stil tilbage på køl. Når den lyse chokolade er stivnet, skæres kagen ud i små trekanter og serveres kold evt. med is eller frisk frugt. Velbekomme ♥

IMG_6880_Fotor

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Perlebyg med pesto, årstidens grøntsager og sød chilisovs-kylling