Citrontærte med brændt marengs
Lækker, syrlig og frisk sommertærte!
Mørdej:
- 35 g mandler
- 50 g flormelis
- 140 g mel
- 50 g koldt smør
- 1/2 æg (S/M)
- Knivspids salt
Citroncreme:
- Skal af 2 usprøjtede citroner
- Saft af 2 citroner
- 1 spsk. hvedemel
- 125 g flormelis
- 1 dl mælk
- 3 æg
- 3 æggeblommer (gem æggehvider til marengs)
- 50 g. koldt smør
Marengs:
- 2 æggehvider
- 75 g hvidt sukker
- 75 g flormelis
- 4 små tærteforme eller én stor på ca. 26 cm. (med løs bund)
Mørdej:
- Tag smørret ud af køleskabet, så det bliver lidt blødere.
- Blend mandlerne til små gryn i en minihakker.
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og skær smørret i stykker og ælt det ind i dejen. Tilføj æg indtil dejen er ensartet. Ælt kun lige dejen sammen, så den er ensartet og stop så med at ælte.
- Stil dejen på køl i ca. 20-30 min.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, så det ca. passer med størrelsen på tærteformen – også læg et par centimeter til, så der også er til kanterne.
- Læg nu den kolde dej på tærteformen uden bagepapir, og pres den forsigtigt ned af kanterne, så den passer med formen.
- Skær det overskydende dej af med en skarp kniv, og prik i bunden med en gaffel.
- Bages ved 175 grader i 15-20 min til den er gylden.
Citroncremen:
- Find en lille gryde frem.
- Hæld alle ingredienserne sammen, undtagen smørret.
- Pisk det sammen og kog cremen godt igennem i en gryde under konstant piskning. Når cremen har en passende konsistens, tages den af varmen.
- Tilføj nu små kolde smørtern og pisk det grundigt sammen.
- Fordel cremen på tærtebunden og sæt tærten på køl.
- Når citroncremen har sat sig helt, så kan den pyntes med marengs.
Marengstopping:
- Pisk æggehviden helt skummende i en helt ren skål med rene piskeris.
- Tilsæt det hvide sukker lidt af gangen, og når massen kan lave små toppe og er stiv, stopper du med at piske.
- Sigt flormelissen i og vend det forsigtigt sammen.
- Når marengsen er helt glat, så vendes en lille smule gul farve i og vend det et par gange, og lad det så være, så den gule farve kommer i striber.
- Fyld det i din sprøjtepose og med en stjernetyl sprøjtes det ud på kagen i små toppe.
- Tag din gasbrænder og brænd toppene forsigtigt. Hold afstand med gasbrænderen, så du ikke risikerer, at de pludselig bliver sort eller brænder.
Ingen kommentarer endnu