Focaccia med rosmarin og cherrytomater (langtidshævet)

Citrontærte med brændt marengs

Lækker, syrlig og frisk sommertærte!

 

IMG_7503_Fotor

 

IMG_7513_Fotor

Mørdej:

  • 35 g mandler
  • 50 g flormelis
  • 140 g mel
  • 50 g koldt smør
  • 1/2 æg (S/M)
  • Knivspids salt

Citroncreme:

  • Skal af 2 usprøjtede citroner
  • Saft af 2 citroner
  • 1 spsk. hvedemel
  • 125 g flormelis
  • 1 dl mælk
  • 3 æg
  • 3 æggeblommer (gem æggehvider til marengs)
  • 50 g. koldt smør

Marengs:

  • 2 æggehvider
  • 75 g hvidt sukker
  • 75 g flormelis

 

  • 4 små tærteforme eller én stor på ca. 26 cm. (med løs bund)

Mørdej:

  1. Tag smørret ud af køleskabet, så det bliver lidt blødere.
  2. Blend mandlerne til små gryn i en minihakker.
  3. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og skær smørret i stykker og ælt det ind i dejen. Tilføj æg indtil dejen er ensartet. Ælt kun lige dejen sammen, så den er ensartet og stop så med at ælte.
  4. Stil dejen på køl i ca. 20-30 min.
  5. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, så det ca. passer med størrelsen på tærteformen – også læg et par centimeter til, så der også er til kanterne.
  6. Læg nu den kolde dej på tærteformen uden bagepapir, og pres den forsigtigt ned af kanterne, så den passer med formen.
  7. Skær det overskydende dej af med en skarp kniv, og prik i bunden med en gaffel.
  8. Bages ved 175 grader i 15-20 min til den er gylden.

Citroncremen:

  1. Find en lille gryde frem.
  2. Hæld alle ingredienserne sammen, undtagen smørret.
  3. Pisk det sammen og kog cremen godt igennem i en gryde under konstant piskning. Når cremen har en passende konsistens, tages den af varmen.
  4. Tilføj nu små kolde smørtern og pisk det grundigt sammen.
  5. Fordel cremen på tærtebunden og sæt tærten på køl.
  6. Når citroncremen har sat sig helt, så kan den pyntes med marengs.

Marengstopping:

  1. Pisk æggehviden helt skummende i en helt ren skål med rene piskeris.
  2. Tilsæt det hvide sukker lidt af gangen, og når massen kan lave små toppe og er stiv, stopper du med at piske.
  3. Sigt flormelissen i og vend det forsigtigt sammen.
  4. Når marengsen er helt glat, så vendes en lille smule gul farve i og vend det et par gange, og lad det så være, så den gule farve kommer i striber.
  5. Fyld det i din sprøjtepose og med en stjernetyl sprøjtes det ud på kagen i små toppe.
  6. Tag din gasbrænder og brænd toppene forsigtigt. Hold afstand med gasbrænderen, så du ikke risikerer, at de pludselig bliver sort eller brænder.

IMG_7504_Fotor

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Focaccia med rosmarin og cherrytomater (langtidshævet)