Dahl med grøntsager, kokosmælk og røde linser – nem og hurtig hverdagsret
Mangler du også inspiration til nemme hverdagsretter, som ikke tager det halve af aftenen at tilberede?
Så kig med her!
Den her ret er en klassiker for mig! Jeg er fan af dahl. For det første er den billig at lave, for det andet kræver den ingen forberedelse og kan passe sig selv det meste af tiden og for det tredje, bliver jeg bare aldrig træt af at spise den her ret.
Der findes jo tusindvis af opskrifter på dahl, hvis du slår opskrifter op på nettet. Den her dahl er en Dahl-a-la-Trine. Den er lavet, sådan som jeg bedst kan lide den. Du kan jo prøve at følge opskriften, eller du kan eksperimentere lidt med den, eks. tilføje dine yndlingsgrøntsager, hvis du har mod på det.
Det er en virkelig god vinter-simre-ret og passer perfekt til det her kolde og blæsende “bliv-indenfor-vejr”.
Ha’ en dejlig onsdag ♥
Ingredienser:
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stor porre (eller 2 små)
- 1 squash
- 1 ½ rød peberfugt
- 2 dåser kokosmælk (17-19%)
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 dl røde linser (tørrede)
- 4 tsk. karry
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. chili eller cayennepeber
- Salt, peber
- Citron
Tilbehør:
- Brune ris
- Frisk krydderurter (koriander, timian, persille)
Fremgangsmåde:
- Start med at koge linserne i ca. 10 min, så de ikke er helt kogt færdig.
- Rist krydderierne af sammen med snittet løg og hvidløg i en gryde.
- Skær porre, squash og peberfrugt i små tern, og rist det sammen med krydderierne.
- Når grøntsagerne er stegt godt af, så hældes både kokosmælk og dåsen med hakkede tomater over.
- Lad det komme op og koge.
- Når det koger hældes linserne i, og lad det nu stå og småsimre i 10-15 min, indtil både grøntsagerne og linser er helt kogte.
- Smag til med salt, peber og citron, og eventuelt mere chili, hvis du ønsker den stærk.
- Server med friske krydderurter.
Ingen kommentarer endnu