Jordbærtærte - den helt traditionelle

Falafel-frikadeller (kikærte/grønsagsfrikadeller)

ENDNU EN LÆKKER MADPAKKEIDE!

Det skal man aldrig gå ned på.. Nærende, sund og smagsfyldte madpakker er så vigtige i dagligdagen! Jeg er altid blevet nedstirret, når jeg finder min madpakke frem.. Fordi den altid er overdrevet stor, fyldt med lækkerier og alverdens små bøtter. Min madpakke er altafgørende for min dag! Derfor prioriterer jeg at bruge tid på den – nogen gange alt for meget tid. De her falafel-frikadeller er geniale i forhold til at spare tid, fordi man kan lave en kæmpe portion, også er der til hele ugen. Det elsker jeg!

De her falafler har jeg også valgt at kalde kikærte/grønsagsfrikadeller, eftersom de ikke blev så luftige, som dem man køber i de gode sharwarma-boder og kom egentlig mere til at ligne flade frikadeller end runde falafler… MEN jeg vil gerne dele opskriften med jer alligevel, fordi de faktisk blev super lækre og fyldt med smag, på trods af det lidt misvisende udseende. Jeg lavede en ordentlig portion, tog dem med på min madpakke hele ugen og spiste dem kolde med en hjemmelavet salat ved siden af – selv kolde var de super gode og mættende!

IMG_7914_Fotor1

IMG_7917_Fotor1

Hvis du blot skal lave dem til aftensmad til en flok på 3-4 mand, så halver portionen.

Falafel-frikadeller (stor portion):

  • 2 dåser kikærter
  • 2 kartofler
  • 2 store håndfulde spinat
  • 2 bundter persille (evt. også frisk oregano eller basilikum)
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 æg
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. koriander
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 2-2,5 dl. Fuldkornsmajsmel (alternativt: hvedemel)
  • Evt. rasp
  • Olie til stegning på panden (alternativt: 0,5 L solsikkeolie, hvis du vil fritere dem)

 

Fremgangsmåde:

  • Find din minihakker eller foodprocessor frem. Jeg brugte bare min minihakker, og blendede ingredienserne af flere omgange, og blandede det hele sammen i en skål til sidst.
  • Hæld vandet fra kikærterne og lig dem til tørre på køkkenrulle – evt. rul dem mellem to stykker køkkenrulle, så alt vandet forsvinder.
  • Skræl kartofler, og hak dem og løget i mindre stykker. Skyl urter og spinat. Tør efter med viskestykke eller køkkenrulle – vi vil gerne undgå væske, det kræver blot mere mel og gør dem mindre luftige.
  • Blend alle ingredienserne sammen, undtagen melet. Tilsæt til sidst melet lidt af gangen. Dejen skal være klæbrig, men ikke for våd – du skal kunne forme kugler af den.
  • Form kugler eller frikadellelignede falafler og rul dem i mel eller rasp.
  • Opvarm olie på en pande og steg dem som frikadeller.
  • Du kan også opvarme en gryde med solsikkeolie og fritere falaflerne, så bliver de mere luftige og med den velkendte sprøde skorpe. Men ønsker du dem lidt sundere, så hold dig til pandestegningen.

 

IMG_7909_Fotor1

1 kommentar

  • Good answer back in return of this query with
    genuine arguments and describing everything on the topic of that.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordbærtærte - den helt traditionelle