Chokoladetærte med Kahlua-ganache

Focaccia med rosmarin og cherrytomater (langtidshævet)

Langtidshævet focaccia – MEN kan også laves hurtigt!

Jeg kunne leve af brød, jeg elsker brød – især madbrød som denne. hmm, det svampede og saltede focaccia med sprød skorpe! Yes, det er perfekt til grillmad, dips, pesto – you name it. Brød går jo til alt!

IMG_7485_Fotor

IMG_7487_Fotor

Du kan enten vælge at lave brødet som et langstidshævet brød, hvor dejen står i køleskabet natten over. Hvis du ikke har den tid, og bare gerne vil have et lækkert brød hurtigt, så brug ca. 50 g gær og lad blot dejen hæve i en time.

Ingredienser:

  • 7,5 dl lunken vand
  • 15 g gær (50 g. gær ved hurtighævning)
  • 2 dl olivenolie (2 spsk. i dejen)
  • 300 g grahamsmel
  • 600 g hvedemel
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. fint salt (i dejen)

Topping:

  • Tørret rosmarin (stilke eller glas fra supermarkedet)
  • Cherrytomater
  • Flagesalt

  • Bradepande – ca. 40 x 30 x 6 (høj kant)

 

 

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i vandet og tilføj herefter 2 spsk. olie, salt og honning. Rør rundt indtil salt og honning er opløst. Bland grahamsmelet i dejen, og dernæst hvedemelet lidt af gangen. Vurder om du skal bruge alt hvedemelet – dejen må endelig ikke blive tør, hellere lidt for våd! Dæk skålen til med husholdningsfilm og stil i køleskabet til næste dag (eller lad blot hæve en time et varmt sted).

Næste dag (eller efter 1 time):

Læg bagepapir i bradepanden og pensl bunden med ca. ½ dl olivenolie. Hæld dejen ned i bradepanden, fordel den ud til kanterne og lad den efterhæve i 30 min. Imens tændes ovnen på 250 grader. Når dejen er færdighævet prikker du må huller med fingrene, fordeler det sidste olivenolie ud over og drysser med salt og rosmarin. Til sidst halver du cherrytomaterne og trykker dem ned i dejen. Så bager du det i ovnen ved 250 grader i ca. 25-30 min. Brødet skal være flot gyldent, ellers er det ikke færdigbagt.

IMG_7486_Fotor

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladetærte med Kahlua-ganache