Kanelsnegle med æble og marcipan

Glutenfri pæretærte med marcipan og mandelflager

Efter en masse arbejde de sidste par dage, er jeg nu taget hjem til mine forældre og er gået i hi. Jeg har virkelig bare haft brug for at komme hjem til Aarhus. Hjem til mine vante omgivelser, roen og lidt ekstra forkælelse og omsorg. Bare dét at kunne sove længe uden at blive vækket af ambulancer eller dyttende bilister (ja, jeg bor på Østerbrogade). Bare dét at gå lange ture i skoven og nyde solen i baghaven. Bare dét at komme hjem til et fyldt køleskab, og at der altid er en kærlig mor, som sørger for lune morgenboller og aftensmad på bordet.. Det er ren forkælelse for en madelsker som mig!


Men afslapning for mig er også at stå i et køkken og eksperimentere med nye opskrifter. Dagens udfordring bestod derfor i at lave en pæretærte med en glutenfri mørdej, eftersom min søster er glutenintolerant. Og jeg kan sige på min forældres, min søsters og mine egne vegne, at den blev godkendt!


Mørdejen lavede jeg på mandelmel i stedet for almindelig hvedemel, og det gav tærten (sammen med marcipanen) en smag af mazarintærte. Denne mazarintærte-fornemmelse sammen med de pocherede pærer gav en perfekt kombination – især når den lige blev toppet med creme fraiche og flødeskum. Hmm, den skal uden tvivl laves igen snart.


GOD DAG TIL JER ♥


dsc_5162_fotor

dsc_5160_fotor

Ingredienser:

Mørdej:

 • 150 g mandelmel
 • 2 spsk. HUSK
 • 50 g kold smør
 • 50 g flormelis
 • 1 m/l æg

Pærer:

 • 5 conferencepærer
 • 1 liter vand
 • ½ tsk. vaniljepulver eller kornene fra 1 vaniljestang
 • 2 spsk. sukker

Marcipan-topping:

 • 150 g marcipan
 • 1 m/l æg
 • 50 g sukker

Tilbehør:

 • Mandelflager
 • Creme fraiche
 • Flødeskum
 • Tærteform på 24 cm

dsc_5183_fotor

Fremgangsmåde:

Mørdej:

 • Mel, HUSK og flormelis blandes sammen.
 • Skær det kolde smør i små tern og smuldre det ind i melet.
 • Når smørret er fordelt rundt i melblandingen, så tilsættes ægget og dejen æltes sammen. Men ælt ikke for meget – du skal bare lige sætte dejen sammen til en fast klump.
 • Pak dejen ind i film og lad den lægge på køl i ca. 30 min.

Pærer:

 • Skræl pærerne og skær stilk, bund og kernehuset ud.
 • Varm en gryde op med 1 liter vand med sukker og vanilje.
 • Når det koger tilsættes pærerne og lad det koge i sukkerlagen i ca. 8-10 min.
 • Stik en kniv i dem, hvis de er bløde og slipper nemt, så er de færdige.
 • Lad dem køle af.

Mørdej fortsat:

 • Smør tærteformen med smør eller neutral olie.
 • Rul mørdejen ud med en kagerulle eller fordel dejen med fingrene i tærteformen. For mig blev dejen lidt for klistret til, at jeg kunne rulle den ud og flytte den, så jeg gjorde det blot med fingrene, og det fungerede helt fint!
 • Bag den ved 180 grader i ca. 15 min. den skal være gylden, men ikke færdigbagt. Hold øje med den – det kan pludselig gå stærkt! (Min fik lige i overkanten, som I kan se på billedet)

Marcipan-topping:

 • Marcipanen rives ned i en skål.
 • Bland sukker og æg i.
 • Rør i marcipanmassen, indtil den er ensartet.

Sidste step:

 • Læg pærerne på tærtebunden i en cirkel og den sidste i midten.
 • Fordel marcipanmassen oven på pærerne og drys til sidst med mandelflager.
 • Bag yderligere i ovnen ved 170 grader i ca. 15-20 min.
 • Serveres med creme fraiche og flødeskum.

dsc_5179_fotor

4 kommentarer

 • Marianne Mølbjerg

  Hej
  Kan man undvære HUSK i dejen?? Eller er den med til at binde den sammen??

  Med venlig hilsen
  Marianne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Madeventyret

   Hej Marianne.
   Undskyld, den sene tilbagemelding.
   Det er vigtigt at have HUSK i dejen, da den binder væsken, og som du selv siger, binder dejen sammen.

   KH Trine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Hej
  Har du erfaring med om tærten kan fryses ned, og varmes op ?
  Mvh Hanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Madeventyret

   Beklager det sene svar.. Nej, det har jeg ikke, men tænker da, at det er muligt!
   VH Trine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelsnegle med æble og marcipan