Fastelavnsboller med vaniljecreme og hindbær

Havregrødsmuffins – 1 grundopskrift, 4 varianter

Jeg har været på jagt efter den bedste opskrift på havregrødsmuffins.. Jeg har lavet noget lignende før, men synes bare aldrig, at de blev rigtig gode. Derfor har jeg eksperimenteret med den her opskrift på havregrødsmuffins, og desuden testet den af med fire forskellige slags fyld. Altså det vil sige; den samme grundopskrift og fire forskellige varianter – hindbær, blåbær, chokolade og mandler. Uden noget fyld og smag, synes jeg nemlig at havregrødsmuffins bliver lidt kedelige – og bliver desuden hurtigt tørre. Især med bær og chokolade gør det kagen mere fyldig i smagen, fordi det tilfører den syrlighed og sødme, samt gør den mere svampet i konsistensen.


Jeg spiser dem til morgenmad på farten, som snack i skolen eller hvis det skal være ekstra godt, så varmer jeg dem kort og spiser dem med vaniljeskyr. Hmm.. Jeg kan afsløre at min yndlings er den med chokolade. Jeg er bare en rigtig chokoladegris! Men dem med bær er mere friske og virkelig gode kolde!


Tager kun 10-15 minutter at bikse sammen, kræver nærmest kun ingredienser, som de fleste allerede har i deres køkken og desuden kan du her lave fire forskellige muffins.


God mandag derude ♥

dsc_4645_fotor

dsc_4653_fotor

10-12 stk.:

Ingredienser:

  • 2 modne bananer
  • 2 æg
  • 3 dl havregryn
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. sirup (kan undlades)
  • 1 spsk. olie (jeg brugte kokosolie)
  • Muffinforme af papir

 

4 varianter:

  • Blåbær – til 3 stk. ca. 20 blåbær
  • Hindbær – til 3 stk. ca. 12 hindbær
  • Chokolade (70%) – til 3 stk. ca. 20 g chokolade
  • Mandler – til 2 stk. ca. 12 mandler

dsc_4646_fotor

 

Fremgangsmåde:

  • Mos bananer grundigt med en gaffel eller kør dem i en minihakker.
  • Pisk æggene sammen. Bland dernæst alle ingredienserne sammen. Hvis du anvender kokosolie, så husk at smelte det, inden du hælder det i blandingen.
  • Uanset hvilken variant du vælger, så hæld en spiseskefuld dej i bunden af muffinformen, placer din bær, chokolade eller nødder, og hæld yderligere en stor spiseskefuld ovenpå. Fordel din variant ovenpå til sidst.
  • Bages ved 180 grader i ca. 20-25 min, eller indtil de er gyldne – min ovn opfører sig lidt mærkeligt for tiden, så hold lige ekstra øje med dem.

 

dsc_4668_fotor

1 kommentar

  • Julie

    Hej,
    Bruger du vaniljesukker eller det helt koncentrerede vanilje pulver??
    Mvh Julie.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fastelavnsboller med vaniljecreme og hindbær