Chokoladebrownie uden gluten

Hjemmelavet varm rødkål – den hurtige og nemme udgave

Her i weekenden skulle jeg have hjemmelavet rødkål med til en julefrokost.. Men da jeg skulle ud og købe ind til dette, gik det op for mig, at jeg faktisk ikke rigtig vidste, hvad jeg skulle bruge af ingredienser. I mit hjem har det ALTID været min mormor eller mor, der har stået for rødkålen, og jeg har faktisk aldrig rigtig været indeover. Så jeg blev nødt til at ringe til min mor, så hun kunne forklare mig, hvad hun plejer at gøre. Hendes rødkål er nemlig den bedste, jeg nogensinde har smagt! Intet stikker hendes opskrift! Derfor måtte jeg lige have nogle gode tips fra eksperten.

Jeg forenklede dog alligevel hendes opskrift lidt, da jeg jo ikke havde noget andefedt til at gøre den godt fedtet. Derfor har jeg kaldt denne opskrift for en hurtig og nem udgave, da den ikke kræver mange ingredienser og er rimelig hurtig at lave. Desuden kræver den jo så ikke, at man har en and i ovnen, hvorfra man jo plejer at bruge fedtet. MEN min egen udgave her, blev helt sikkert godkendt – både af mig selv og af de gæster jeg serverede den for!

Så nu får I min forenklede og hurtige udgave af en hjemmelavet varm rødkål. Den bliver bare super lækker med de her æbler og den brune farin, som giver rødkålen en dejlig sødme – og farinen giver lidt karamelagtig fornemmelse.

Desuden kan den sagtens laves dagen før og varmes op igen.

Måske skal du stå for rødkålen i år, hvis ja, så kan du roligt gå i gang med den her opskrift!

dsc_4910_fotor

dsc_4906_fotor

ca. 4 per:

Ingredienser:

  • 1 rødkål – ca. 1 kg rødkål
  • 75 g smør
  • 3 æbler
  • 1 dl eddike (jeg brugte hvidvinseddike – du kan også bruge æblecidereddike)
  • 2-3 spsk. ribsgele, syltetøj eller ribssaft
  • 4-5 spsk. brun farin

 

Fremgangsmåde:

  • Snit rødkålen fint.
  • Smelt smørret i en gryde og bland dette med rødkålen.
  • Lad det stå lidt, således at rødkålen falder sammen og bliver mere blød.
  • Skræl æblerne og skær dem i små tern. Bland dem med rødkålen i gryden.
  • Hæld dernæst 1 dl eddike på og lad det stå og simre i 20-25 min ca.
  • Bland derefter ribsgele/saft og brun farin i. Lad det lige stå og hygge sig i 5 min ca.
  • Smag det derefter til, hvis du ønsker det sødere, tilføjer du blot mere ribssaft eller farin.
  • Kan sagtens laves dagen før, og varmes op igen!

 

dsc_4914-1_fotor

1 kommentar

  • Hello to all, the contents present at this web page
    are in fact remarkable for people knowledge, well, keep up the good work fellows.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladebrownie uden gluten