Nem sommeris med sommerbær

Kanelsnegle med æble og marcipan

Mit køkken er altid rodet og ser ekstremt kaotisk ud, når jeg går igang med nye projekter – i hvert fald, hvis man ser det udefra. Skåle overalt, tusindvis af råvarer står hulter til bulter på køkkenbordet og melet ligger som en sky over køkkenet. Men sådan ser det altid ud, når jeg er i køkkenet.. Jeg rydder først op, når jeg er helt færdig med mit madprojekt. Jeg slapper så meget af, når jeg står i køkkenet – også selvom alt omkring mig er kaotisk! Jeg ser det faktisk ikke rigtig. For mig er det ikke rod – jeg skal jo bruge tingene og det er rarest at have dem lige ved hånden. Det er der, jeg flygter hen, hvis jeg er stresset. Små mad-ideer i hovedet, nye opskrifter og bare mig i mit køkken – helst alene.. Det er den bedste terapi! Det virker i hvert fald for mig.


Her kommer en opskrift på et de bageprojekter, jeg har eksperimenteret lidt med: En kanelkage eller bare lavet som kanelsnegle med æble og marcipan.

Hvis du ligger sneglene hver for sig får de den her sprøde kant, men hvis du bager dem sammen, suger de hinandens fyld og fugtighed, og således bliver de ikke tørre, men heller ikke nær så sprøde. Det kommer lidt an på, hvordan man ønsker sin kanelsnegl! Du kan prøve begge dele – det gjorde jeg.

dsc_4632_fotor

dsc_4611_fotor

 

Ca. 15-20 stk.:

Til kanelsneglekagen skal der bruges en springform.

Dej:

 • 1,5 dl mælk
 • 25 g gær
 • 1 æg
 • ½ tsk. salt
 • 2 spsk. sukker
 • ½ tsk. vaniljepulver eller ½ vaniljestang
 • 1 tsk. kanel
 • 1 tsk. kardemomme
 • 100 g blødt smør
 • 350 g hvedemel

Fyld:

 • 100 g blødt smør
 • 100 g brun farin
 • 100 g marcipan
 • 1 æble
 • 2 spsk. kanel

 

dsc_4619_fotor

 

Fremgangsmåde:

 • Lun mælken ganske lidt i en gryde – den må ikke blive for varm!
 • Hæld mælken i en skål og opløs gæren heri.
 • Tilføj hernæst alle ingredienser på nær mel og smør, og pisk det godt sammen.
 • Vej melet af i en anden skål, skær smørret i tern og fordel det ned i melet. Smuldre smør og mel sammen, derefter hæld mælkeblandingen ned i.
 • Ælt dejen godt sammen, så den er blød og smidig. Lad den hæve i 30 min.

Fyld:

 • Skræl æblet.
 • Riv både marcipanen og æblet på et rivejern.
 • Bland det sammen med blødt smør, farin og kanel.

 

Samle dej og fyld:

 • Rul dejen ud i et tynd kvadrat på et meldrysset bord.
 • Fordel fyldet ud på kvadratet ca. en centimeter fra kanten.
 • Rul nu dejen sammen til en lang pølse. Skær pølsen ud i 15-20 stykker, alt efter hvor tykke, du ønsker dem.
 • Lad dem efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 20-30 min.
 • Du kan enten ligge dem separat på bagepladen med et tilpas mellemrum, eller du kan ligge den i eksempelvis en springform, så de bages sammen til en slags kage.
 • Hvis du ligger den hver for sig, får de den her sprøde kant, men hvis du bager dem sammen, suger de hinandens fyld og væske, og således bliver de ikke tørre, men heller ikke nær så sprøde. Det kommer lidt an på, hvordan man ønsker sin kanelsnegl! Du kan prøve begge dele – det gjorde jeg.
 • Bages ved 200 grader i 15-20 min ca. Hvis du vælger at ligge dem sammen, så skal de måske have lidt længere. Kig til dem – de skal være gyldne.
 • Server eventuelt med glasur.

 

dsc_4625_fotor

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nem sommeris med sommerbær