Koldhævede (morgen) boller

Godmorgen derude ♥
Morgenmad er mit absolutte yndlingsmåltid. Jeg kan glæde mig til at vågne, når jeg går i seng, bare ved tænke om en god morgenmad. Der er bare noget smukt og ekstra hyggeligt ved morgener. En ny dag, samlingen om morgenbordet, nattøjsafslapning, trætte øjne, duften af lune morgenboller i hele huset og en god kop kaffe. En god start på dagen er bare vigtigt for mig!
Så her kommer opskriften på de bedste morgenboller, jeg kender! Eller sådan set mine yndlings boller til alle tider på døgnet.
De er super nemme at lave, altså de koldhæver i 6-8 timer, så derfor skal man jo vide det aftenen før, hvis man ønsker lune morgenboller. Men det tager max 10 min at blande ingredienserne sammen, derefter kan man smutte direkte i seng, og næste morgen venter den lækreste, luftige dej i køleskabet. Disse boller kræver intet hårdt æltning, formning af boller eller stor opvask efterfølgende! Easy peasy. Dovenskab længe leve – også bliver det ikke bedre.
ca. 12 stk:
- 15 g gær
- 5 dl vand
- 1 spsk. honning
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 2,5 dl frø (jeg brugte græskarkerner og hørfrø)
- 2 dl havregryn
- 2 dl grahamsmel
- 4-4,5 dl hvedemel
Opløs gæren i det lune vand. Når gæren er opløst tilsættes, honning, olie, salt og frø og røres rundt, så honningen og saltet opløses. Dernæst tilsættes de resterende ingredienser, men tilføj hvedemel lidt af gangen, så dejen ikke bliver for tør. Dejen du skal sætte i køleskabet natten over, skal være godt klistret og gerne sådan, at man stadig kan røre dejen rundt med en grydeske (hvis man bruger lidt kræfter). Hellere lidt for våd end lidt for tør!
Næste morgen laver du blot bollerne med ske – tag en god klat dej med skeen og læg den på en bageplade (her kan du forme dem lidt med skeen, hvis du har lyst). Du kan pynte dem med frø, men de behøver ikke pensling. Tænd ovnen på 250 grader, men når du sætter bollerne ind, så sænk temperaturen til 200 grader. Bag i ca. 15 min.
Godmorgen – og velbekomme ♥
Ingen kommentarer endnu