Laksetærte med asparges, spinat, champignon og hytteost
Tærte er min yndlings sommermad!
Her er en tærte med sommerens fantastiske grønne asparges, laks og andre grøntsager. Det er en let ret, men altid god mættende. Jeg elsker tærte både koldt og varmt – så jeg er bare lykkelig, når der står sådan en tærte i køleskabet, som nærmest rækker til hele ugen.
Jeg har virkelig lavet mange tærter i mit liv, men den er vil jeg gerne dele med jer, fordi den topper mine hitlister over de bedste tærter. Haps, den er for lækker!
Tærtedej:
- 60 g koldt smør
- 2 spsk olie
- 1 spsk vand
- 100 g hvedemel
- 150 g grovmel (jeg brugte rugmel)
- salt
Fyld:
- 250 g frossen spinat (110 g optøet og drænet)
- 80 g broccoli
- 70 g grønne asparges (ca. 5 store stk)
- 50 g champignon
- Stor håndfuld frisk persille
- 100-150 g laks
- 4 æg
- 2 dl mælk
- 1 dl fløde
- peber
- 100 g hytteost
- Tærteform (26 cm i diameter)
Tærtedej:
Tænd ovnen på 180 grader. Skær det kolde smør i tern og ælt alle ingredienserne sammen. Når dejen er ensartet så stop æltning, således at dejen ikke bliver for fedtet. Pensl din tærteform med lidt olie, og fordel dejen i tærteformen. Du kan eksempelvis rulle dejen ud i mellem to stykker bagepapir og overføre det til tærteformen – det plejer jeg at gøre. Stik med en gaffel nogle huller i bunden og forbag den i 10 min.
Fyld:
Optø spinaten med kogende vand og vrid alt vandet grundigt ud af det. Hak den friske persille fint. Hak de resterende grøntsager i passende størrelse. Fordel spinaten i bunden, fordel laksen og drys persillen over. Til sidst spredes grøntsagerne over laksen.
Pisk æggene sammen med mælk, fløde og peber. Hæld det ud over fyldet. Fordel til sidst hytteosten øverst på tærten. Bag tærten yderligere i ca. 45 min. Stik lidt i tærtens midte for at sikre dig, at den er bagt færdigt.
Ingen kommentarer endnu