Forslag til nytårsdesserter

Mexicansk aftensmad – Den bedste tømmermændsmad

Håber I alle er kommet godt og sikkert ind i det nye år! Hvis de næste par dage er lidt stramme pga. nytårets strabadser, så forkæl dig selv med den her mexikanske menu. Jeg sværger, det er den bedste kur mod tømmermænd og træthed.


I de her opskrifter har jeg ladet mig inspirere af det mexicanske køkken. Opskrifterne er naturligvis en smule fordansket for at kunne anvende de råvarer, som vi kan finde herhjemme på denne tid af året. Disse opskrifter er alle lavet med en mexicansk krydderblanding, som skal bruges i alle retterne. Ideen er at disse retter kan udgøre et aftensmadmåltid.


 

MEXICANSK KRYDDERIBLANDING 

Først skal der laves en krydderiblanding, som skal anvendes i flere af retterne.


INGREDIENSER:

  • 1 spsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. chiliflager/cayennepeber
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. koriander
  • 2 fed hvidløg

 

FREMGANGSMÅDE

  1. Hak hvidløgene fint.
  2. Bland alle ingredienserne sammen.

 

QUESADILLAS MED KARTOFLER OG MAJS

Min udgave af de mexicanske quesadillas er lavet på hvedetortillas med fyld af kartofler, majs og cheddarost.

 

INGREDIENSER: (2 stk.)

  • 400 g kartofler (ca. 6 stk.)
  • 1 majskolbe
  • 2 spsk. olie
  • 1 rødløg
  • 2,5 spsk. krydderiblanding
  • 100 g revet cheddarost
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt

 

FREMGANGSMÅDE:

  1. Skræl kartofler og skær dem i tern. Fordel dem på en bageplade og vend dem med 1 spsk. olie og 1,5 spsk. mexicansk krydderiblanding. Bag i ovnen i 25 min. ca. ved 180 grader.
  2. Tag bladene har majskolben og kog den i ca. 10 min.
  3. Hak rødløg og hvidløg og svits det af på en pande med 1 spsk. olie og 1 spsk. krydderi.
  4. Når majskolben er kogt skæres majsene af kolben.
  5. Når kartoflerne er færdige tilføjes de på panden med majsene. Det hele steges hurtigt sammen og blandes.
  6. Varm en ny tør pande op og sæt den på rimelig høj varme. Læg en tortillapandekage på panden og tag halvdelen af fyldet og fordel det herpå. Fordel 50 g ost over fyldet og læg en pandekage ovenpå. Tryk den lidt ned.
  7. Når bunden er gylden vendes pandekagen. Samme proces på denne side.
  8. Skær pandekagen ud i 6 stykker.

 

 

NACHOS MED GRÆSKAR OG SORTE BØNNER

Nachos skal der til, hvis det skal være et ægte mexicansk måltid. Denne udgave er med hokkaido-græskar, sorte bønner og cheddarost.

 

INGREDIENSER:

  • 1 pose salte majschips
  • 2 spsk. mexicansk krydderi
  • 500 g hokkaido
  • 2 spsk. olie
  • 1 dåse sorte bønner
  • 150 g revet cheddarost

 

FREMGANGSMÅDE

  1. Fjern kernerne fra hokkaido og skær den i mundrette tern. Fordel dem på en bageplade og bland dem med olie og krydderi.
  2. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 25 min til de er møre.
  3. Dræn de sorte bønner.
  4. Når hokkaido er bagt færdig blandes de med majschips, bønner og cheddar i et ildfast fad. Bag i yderligere 10 min.

KORIANDERSALSA

For at få et frisk komponent i dette måltid skal vi lave en salsa på frisk koriander med tomat, løg, lime og chili. Desuden passer korianderens parfumeret smag godt til de varme retter, som indeholder mere fedme.

INGREDIENSER:

  • 2 spsk. olie
  • ½ tsk. sukker
  • 1,5 lime
  • 1 stor håndfuld koriander
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tomat
  • ½ rødløg
  • Salt, peber
  • ½ rød chili

FREMGANGSMÅDE:

  1. Hak koriander, hvidløg, rødløg, chili og tomat fint.
  2. Pres saften fra lime og bland alle ingredienserne sammen.
  3. Smag til med salt og peber. Tilføj evt. mere chili.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forslag til nytårsdesserter