Vintergryde - a la dahl med rodfrugter og kylling

Minipizzaer på grøntsagsbrød (glutenfrie)

Minipizzabrød til madpakken eller en nem aftensmad.


De her minipizzaer er lavet på grøntsagsfladbrød, som du finder opskriften på under det her billede. Grøntsagsbrødene er super nemme at bikse sammen, så skal de bare klattes ud på en bageplade og formes til runde brød. Herefter vælger du bare dit yndlingsfyld og wupti – klar til madpakken. Grøntsagsbrødene giver en bedre og længerevarende mæthed, hvilket er perfekt for mig på de travle hverdage.


Disse grøntsagsbrød kan bruges til sandwich, pizza eller med andet fyld, som kan give brødet noget mere smag. Størstedelen af brødet består af grøntsager, derfor synes jeg ikke, at de er super spændende i sig selv, men kombineret med noget lækkert fyld, så fungerer de super godt!

De er i hvert fald et kæmpe hit i min madpakke.

IMG_7313_Fotor

 

Grønsagsfladbrød:

Der skal bruges ca. 700 g grøntsager, men du kan bruge hvad end, du har i køleskabet. Kål er dog altid et sikkert valg, fordi det ikke indeholder så meget væske.

ca. 12-14 stk:

  • 400 g broccoli
  • 100 g blomkål
  • 200 g spidskål
  • To store håndfuld persille
  • 4 æg
  • 150 g havremel (kan købes færdiglavet, men jeg plejer bare at blende glutenfri havregryn i en minihakker til det er fint som mel – og hvis du ikke er glutenintolerant/allergiker, så kan du også sagtens bruge en grovmel, eks. grahamsmel eller rugmel).
  • 4 spsk. loppefrøskaller (HUSK)
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk basilikum
  • 120 g cheddar (revet)
  • 2 tsk salt

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Blend alle grøntsagerne samt persillen sammen.
  • Pisk alle æggene sammen og vend det med grøntsagerne.
  • Tilføj de resterende ingredienser og bland dejen godt sammen.
  • Beklæd bagepladerne med bagepapir og smør med lidt olie på bagepapiret, så slipper brødene nemmere.
  • Brug en ske til at lave små klatter på bagepladen, gør brødene flade og form dem, så de bliver runde.
  • Bag dem i ovnen i ca. 15 min, indtil de er gyldne på overfladen og i kanterne.
  • Tag dem ud og lad dem køle lidt ned – løft dem lige fra bagepladen med en spatel for at være sikker på, at de ikke sætter sig helt fast.

 

Fyld:

  • Tilføj nu det fyld, du ønsker.
  • Du kan se min version nedenunder.
  • Bag yderligere i ovnen i ca. 10 min, indtil osten er smeltet og gylden.
  • Tag ud og lad dem køle helt af, inden du eventuelt pakker dem ned til madpakken.

 

IMG_7309_Fotor

 

Fyld – min variation:

  • 100 g snack salami (fandt disse små snack salami i Netto, som jeg skar i skiver)
  • 10 champignoner
  • 1 frisk mozzarella (125 g. drænet)
  • Tomatsauce
  • Evt. ekstra cheddar (det er altså lækrest!)
  • Drys med oregano og basilikum

 

IMG_7317_Fotor

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vintergryde - a la dahl med rodfrugter og kylling