Spinatpandekager med varm og krydret kikærtefyld

Oreo-cheesecake med twist af mint

Det regner, jeg er snottet og eksamen er lige for døren… Der er kun én ting at gøre for at vende mit humør. KAGE – og især cheesecake! Det er altså én af mine favoritter.


Jeg havde ingredienserne til en lækker Oreo-cheesecake, meeeen det var bare lidt for nemt.. Jeg havde lyst til at eksperimentere med smagen. Derfor fik jeg ideen om at tilføje noget mintsmag. Egentlig ville jeg blot tilføje peppermint-ekstrakt i ostefyldet, men jeg ledte forgæves i alverdens butikker. Så jeg besluttede mig for at købe en chokolade med peppermintfyld og blande det i fyldet, og wow det var en genial beslutning – hvis jeg lige skal klappe mig selv på skulderen! Man får nemlig fornemmelsen af After Eight i cheesecakeudgave – også med de søde oreokiks og cremede ostefyld.. Yes, jeg er vild med det!


Drop regnvejret og kulden. Bliv indenfor og nyd den her cheesecake – du vil ikke fortryde det!


Go’ tirsdag ♥

DSC_4186_Fotor1

DSC_4224_Fotor1

Bund:

  • 1 pakke Oreo-kiks
  • 6 digestive kiks
  • 2 spsk. smør

Fyld:

  • 250 ml piskefløde
  • 200 g flødeost
  • 2 spsk. græsk yoghurt
  • 1,5 tsk vaniljepulver (evt. ½ vaniljestang)
  • 3 spsk. flormelis
  • 1 spsk. citronsaft
  • 100 g chokolade med mintfyld (jeg brugte Rittersport med Peppermint)

Fremgangsmåde:

  1. Gem to Oreo-kiks til fyld. Knus de resterende kiks og bland den med smeltede smør.
  2. Pisk flødeost, græsk yoghurt, flormelis, citronsaft og vaniljepulver sammen til en blød creme.
  3. Pisk fløden stiv og vend den sammen med ostemassen.
  4. Knus de to Oreo-kiks og hak chokoladen med mintfyld (gem 30 g chokolade til pynt), og vend dette i ostemassen.
  5. Fordel ostemassen ud over bund.
  6. Stil kagen på køl i 4-6 timer – gerne natten over. Pynt med Oreo eller Mint-chokoladen.

DSC_4181_Fotor1

DSC_4215_Fotor1

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinatpandekager med varm og krydret kikærtefyld