Glutenfri pæretærte med marcipan og mandelflager

Pæremuffins med crumble

Efterår, regnvejr og blæst.. Det kalder bare på hygge og kage.


De her muffins er fyldt med pærestykker og toppet med den her sprøde crumble, som er lavet på havregryn, nødder og marcipan. De er allerbedst, hvis de bliver serveret lune med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis. De bløde, søde pærer, den sprøde crumble og den cremede creme fraiche/flødeskum er bare en perfekt kombi! De smager jo lidt af den klassiske pæretærte, men de er bare nemmere og hurtigere at lave i muffinsforme. Gør din familie, kæreste, veninde eller en helt fjerde glad i morgen – alle elsker jo hjemmebag.


Så der er ingen undskyldning.. Der skal kage på bordet! Rigtig god søndag til jer alle ♥


dsc_5210_fotor

dsc_5192_fotor

Ca. 12 stk:

Ingredienser:

  • 3 conferencepærer
  • 1 ½ tsk. bagepulver
  • 300 g hvedemel
  • 130 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker (eller ren vaniljepulver)
  • 1,5 tsk. kardemomme
  • 2 dl mælk
  • 2 m/l æg
  • 100 g smeltet smør

Crumble:

  • 30 g havregryn
  • 20 g hvedemel
  • 50 g marcipan
  • 60 g mandler
  • 30 g smør
  • 30 g brun farin

Tilbehør:

  • Flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis

Fremgangsmåde:

Dejen:

  • Skræl pærerne og skær dem i tern
  • Smelt smørret
  • Rør de tørre ingredienser sammen – hvedemel, kardemomme, vanilje, bagepulver og sukker i en skål.
  • I en anden skål piskes æg og mælk sammen. Dernæst fortsætter du med at piske og hælder smørret i lidt af gangen.
  • Lidt af gangen hælder du melblandingen i, således at du til sidst på en ensartet masse.
  • Til sidst vendes pærer-stykkerne i.
  • Fordel nu dejen i muffinsformene – gerne i en muffin-metal-form, så holder de bedre formen.

Crumble:

  • Smelt smørret.
  • Hak mandlerne groft.
  • Riv marcipanen på et rivejern.
  • Bland alle ingredienserne sammen.
  • Fordel crumble ovenpå muffinsdejen og pres gerne crumblen lidt ned i dejen. Der er nemlig lidt meget crumble, så får at det ikke falder af, når dine muffins allerede er bagte, så tryk dem lige lidt på toppen.
  • Bag dem ved 200 grader i ca. 11-14 min.

dsc_5208_fotor

dsc_5204_fotor

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri pæretærte med marcipan og mandelflager