Pæremuffins med crumble
Efterår, regnvejr og blæst.. Det kalder bare på hygge og kage.
De her muffins er fyldt med pærestykker og toppet med den her sprøde crumble, som er lavet på havregryn, nødder og marcipan. De er allerbedst, hvis de bliver serveret lune med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis. De bløde, søde pærer, den sprøde crumble og den cremede creme fraiche/flødeskum er bare en perfekt kombi! De smager jo lidt af den klassiske pæretærte, men de er bare nemmere og hurtigere at lave i muffinsforme. Gør din familie, kæreste, veninde eller en helt fjerde glad i morgen – alle elsker jo hjemmebag.
Så der er ingen undskyldning.. Der skal kage på bordet! Rigtig god søndag til jer alle ♥
Ca. 12 stk:
Ingredienser:
- 3 conferencepærer
- 1 ½ tsk. bagepulver
- 300 g hvedemel
- 130 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker (eller ren vaniljepulver)
- 1,5 tsk. kardemomme
- 2 dl mælk
- 2 m/l æg
- 100 g smeltet smør
Crumble:
- 30 g havregryn
- 20 g hvedemel
- 50 g marcipan
- 60 g mandler
- 30 g smør
- 30 g brun farin
Tilbehør:
- Flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis
Fremgangsmåde:
Dejen:
- Skræl pærerne og skær dem i tern
- Smelt smørret
- Rør de tørre ingredienser sammen – hvedemel, kardemomme, vanilje, bagepulver og sukker i en skål.
- I en anden skål piskes æg og mælk sammen. Dernæst fortsætter du med at piske og hælder smørret i lidt af gangen.
- Lidt af gangen hælder du melblandingen i, således at du til sidst på en ensartet masse.
- Til sidst vendes pærer-stykkerne i.
- Fordel nu dejen i muffinsformene – gerne i en muffin-metal-form, så holder de bedre formen.
Crumble:
- Smelt smørret.
- Hak mandlerne groft.
- Riv marcipanen på et rivejern.
- Bland alle ingredienserne sammen.
- Fordel crumble ovenpå muffinsdejen og pres gerne crumblen lidt ned i dejen. Der er nemlig lidt meget crumble, så får at det ikke falder af, når dine muffins allerede er bagte, så tryk dem lige lidt på toppen.
- Bag dem ved 200 grader i ca. 11-14 min.
Ingen kommentarer endnu