Chokopandekager

Passionsfrugttærter

En dejlig frisk sommertærte med passionsfrugt og toppet med marengs!

Det her er en lækker sommerklassiker! Jeg er pt ved at lave smagsprøver på alverdens kagelækkerier, eftersom min søster snart skal holde studentergilde, og jeg skal naturligvis stå for kagebordet. Lige efter min smag! MEN min lillesøster har jo det endelig ord, som hun selv siger, så derfor prøvesmager vi de her dage. Jeg er solgt med den her bløde og friske smag af passionsfrugt, mørdejen og den søde marengs. Hmm – perfekt kombi! Nu skal jeg bare have overtalt den mindste også.. Det er en større udfordring med en kræsen søster!

Men er du vild med passionsfrugt, så skal du helt sikkert prøve den her. Velbekomme ♥

IMG_7532

 

Mørdej:

  • 150 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. vand
  • 100 g. koldt smør
  • 1 knsp. salt

Passionsfrugtsfyld:

  • 9 passionsfrugter
  • 2 æg
  • 1½ dl piskefløde
  • 70 g flormelis
  • Saft fra en ½ lime

Marengstopping:

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker
  • 1 tsk. citronsaft

  • 4 små tærteforme eller én stor på ca. 26 cm. (med løs bund)

Mørdej:

Bland mel, salt og sukker sammen. Hak smørret i små tern og brug det til at samle dejen. Ælt det godt igennem med hænderne – tilføj evt. 1 spsk. vand, hvis du mangler lidt væske til at samle dejen ordentlig. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg det i køleskabet i 30 min.

Passionsfrugtsfyld:

Imens dejen køler af, kan du lave fyldet til tærten. Skrab frugtkødet ud af passionsfrugterne og ned i en si. Pres med en dejskraber, således at alt saftens samles i en ny skål og kernerne skilles fra. Bland derefter saften med de resterende ingredienser og pisk det godt sammen.

Tænd ovnen på 180o (varmluft). Smør formen med lidt olie. Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i tærteformen/formene. Tryk dejen ud i formen, og skær til sidst det overskydende dej væk. Prik i bunden med en gaffel og bag den i ovnen i ca. 15-20 min. Du kan også dække bunden og siderne med bagepapir og fylde den med kikærter eller bønner, så er du sikker på, at dejen ikke hæver op i formen. Husk dog at fjerne bagepapiret de sidste 5 min, så tærten får lidt farve. Jeg prikkede bare huller i bunden af min dej, og det fungerede helt fint. Den skal være bagt helt færdigt. Lad den afkøle.

Sæt nu ovnen på 160o (varmluft). Når tærterne er afkølet, hæles fyldet i tærteformene. Stop ½ cm fra kanten, da fyldet hæver lidt. Bag i ovnen i ca. 15-20 min. Lad kagerne køle helt af.

 

Marengstopping:

Pisk æggehviderne helt stive. Tilsæt sukker og citronsaft og pisk indtil massen er helt stiv. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjerneformet tyl, og sprøjt små toppe på tærten. Du kan brænde marengsen med en bunsenbrænder eller sætte tærterne tilbage i ovnen på grill et par minutter, men vær’ obs med grillen – du skal holde øje med den hele tiden!

 

IMG_7521_Fotor IMG_7525_Fotor

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokopandekager