Bananmuffins med hvid- og mørk chokolade og topping

Små mørdejstærter med marcipan, æblekompot og æbleblomster

De her æblerosetærter er simpelthen så fine! Du skal ikke kaste dem over den her, hvis du har planer om at lave til et helt selskab, så skal du i hvertfald have nogle hjælpere. Det er lidt af et fedtearbejde og det tager noget tid, men det er ikke svært, og de bliver bare så flotte! Desuden smager de af æbletærte, men øjet frydes virkelig her med den lyserøde æblerose på toppen.

Spring ud i det!

 

IMG_5970

 

Ca. 6-7 stk.

Mørdejen:

  • 250 g hvedemel
  • 30 g flormelis
  • 35 g marcipan
  • 150 g smør i små terninger
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • Knivspids salt
  • 4 spsk. koldt vand
  • smør/neutral olie til formene

 

Æblekompot:

  • 2 store æbler
  • ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 tsk. sukker

 

Æbleblomster:

  • 3-4 æbler – gerne små og røde.
  • Fast muffinform i metal med 6-8 huller.

Fremgangsmåde:

Mørdejen:

  • Bland alle de tørre ingredienserne sammen.
  • Riv marcipanen på rivejern, og ælt den kolde smør, marcipanen og det kolde vand i dejen.
  • Ælt ikke for længe, da smørret ikke skal smelte.
  • Smør formene med smør eller olie, og drys lidt rørsukker i hver form (så slipper tærterne nemmere)
  • Rul dejen ud på bordet med mel, så du hele tiden kan flytte dejen.
  • Skær dejen ud i små cirkler, læg dem i formene, tryk dem ned og skær dejen evt. overflødig dej fra, så den passer i formen samt får en skarp kant.
  • Bages i ca. 15 min ved 200 grader.
  • Lad tærterne køle ned (de skal være helt afkølede!), tag dem ud af formene og stil dem på en rist.

Æblekompot:

  • Imens tærternes bages, kan du skrælle æblerne og skærer dem i små stykker.
  • Kog æblerne med sukker og vanilje.
  • Når æblerne er helt kogt ud, piskes eller blendes kompotten, således at der ikke er store stykker æbler.

Æbleroser:

  • Æblerne skæres i både, og dernæst skæres helt tynde skiver.
  • Lig æbleskiverne på en bageplade, og bages ved ca. 100 grader, indtil de er bløde, men skal ikke tage farve, så skru hellere ned for temperaturen.
  • Fyld tærtebundene med 1-2 spsk. æblekompot.
  • Start inde fra midten af kagen, hvor du folder en skive helt rund, som et lille rør, dernæst lægges skiverne rundt om denne midte, så de danner en blomst. Det er lidt af et fedtearbejde, men de bliver så fine!
  • Serveres med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum.

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananmuffins med hvid- og mørk chokolade og topping