Sommersalat med quinoa, vandmelon, feta og mynte
Solen skinner! Det kan man da kun blive glad i låget af.
Jeg forsøger at fastholde sommeren i min mad.. Bare lidt endnu! Selvom vi er gået ind i efterårsperioden ifølge kalenderen, så vil jeg gerne fortsætte med at spise sommerretter og mad med masser af farve. I hvert fald så længe solen skinner, og råvarerne stadig findes i supermarkeder og er delvist i sæson. Derfor kan man liiiige nå at få fingrene i en sød og saftig vandmelon, friske mynteblade og spinatblade.
Så hvis du også gerne vil spise sommerligt (bare lidt endnu), så skal du prøve denne opskrift på en sommersalat, som både dufter, udstråler og smager af sommer!
Hvis du er til det lidt mere eksotiske med jordbær, mango og avokado, så kan du også finde en super flot og velsmagende sommersalat her:
Sommersalat med jordbær, mango og frisk mynte
Mangler du en salat til weekenden med nogle flotte farver? Så pynter de her salater virkelig på middagsbordet.
Rigtig god solskinsdag derude og god weekend ♥
4 per.:
Ingredienser:
- 2 dl quinoa (ukogt)
- 250 g frisk spinatblade
- ¼ (lille) vandmelon
- 100 g feta
- ½ agurk
- 4 stk. forårsløg
- 30 g pinjekerner
- En håndfuld friske mynteblade
- ½ citron
- 2 spsk. olivenolie
- Knivspids salt
Fremgangsmåde:
- Kog quinoa som anvist på pakken. Køl det derefter af, så det er helt kold, når det blandes med de resterende ingredienser. Kog det gerne aftenen før brug.
- Rist pinjekernerne på en varm og tør pande.
- Skær forårsløg i passende skiver.
- Skær agurken i små tern.
- Skær vandmelon og feta i passende størrelse.
- Skyl spinatbladene og myntebladene og riv dem blot i mindre stykker.
- Bland olivenolie, citron og salt i en lille skål, som dressing til salaten.
- Bland til sidst alle ingredienser forsigtigt sammen, så det ikke bliver smattet inden servering.
- Drys pinjekernerne på toppen og pynt med lidt mynteblade.
Ingen kommentarer endnu