Kold kartoffelsalat med pesto, spidskål og mango

Spiseguide til Budapest

Jeg er netop kommet hjem efter en rejse rundt i Østeuropa. Jeg tog på interrail for et par uger siden, og nåede overraskende mange destinationer på relativ kort tid. Vi startede i Prag, rejste til Ljubjana og Bled i Slovenien, dernæst Budapest, så mod Kroatien og til sidst sluttede vi af i Montenegro. Den by der overraskede mig mest positivt var Budapest – og dette skyldes mest af alt deres spisesteder. Alt i Budapest er absurd billigt sammenlignet med danske priser. Dette gælder også spisesteder. Derfor har jeg valgt lige at samle mine favorit spisesteder fra Budapest, som du kan bruge som en lille guide, hvis du også skal besøge Budapest i den nærmeste fremtid.


Borkonyha Winekitchen:

Mine første anbefaling er et must, hvis du skal besøge Budapest. Restauranten hedder Borkonyha Winekitchen, og har netop modtaget en michelin-stjerne. Selvom det er en michelin-restaurant, så er stemningen, atmosfæren og tjenerne hel jordnære samt meget hjælpsomme. Du behøver hverken klæde dig specielt fint på eller finde stilleterne frem – det er meget afslappet, men meget hyggeligt og behageligt! Derudover er priserne cirka det halve af, hvad man spiser for herhjemme. Vi spiste 3 retters menu og fik 2 glas vin hver for ca. 900 kr. i alt. Hver mundfuld var overvældende, og det tog lang tid at komme gennem de 3 retter, fordi alt skulle nydes, vendes, duftes og smages med omhu. Der opstod hele tiden nye smagsnuancer for hver mundfuld. Nok det bedste mad, jeg nogensinde har smagt!

Herunder ser du mine 3 retter, som tjeneren hjalp os med at sammensætte.

Forret: Due med cream cheese-ruller

Hovedret: Lam med kaninpaté

Dessert: Hindbærmousse med kefir-skum og dild-is

collage_fotor1

Gelarto Rosa: 

Jeg er den største is-elsker – og især, når jeg er syd på! Kun lige et stenkast fra Borkonyha (lige ved Sankt Stefans Basilika) ligger denne is-butik, som former deres is som små roser. Du vælger selv, om du vil have 1, 2 eller 3 varianter, også sammensætter de isen til dig bag disken, mens du kan følge med i hele processen. Forbered dig dog på, at ventetiden kan være lidt lang.. Der er andre turister, som også har fået tip om dette sted. Men det er hele besøget værd! Og klart den bedste is, jeg fik i Budapest.

collage_fotor2

Mazel Tov: 

Mazel Tov er en virkelig hyggelig restaurant/cafe, som ligger i det jødiske kvarter. Ude fra ligner det ikke noget særligt. Husker det faktisk bare som en sort og tung dør. Men når du åbner døren, træder du ind i den hyggeligste baggård med lyskæder, træer, sten og fine siddepladser. Maden er lidt street food agtig, super lækker og igen sindssygt billigt! Desuden anbefaler jeg, at du smager deres lemonade med mint – den var virkelig god! Her får vi veggie-burger med sød kartoffel, falafler og en yoghurt-dressing. Tror også, at en dinner-night på Mazel Tov ville være lige i øjet!

collage_fotor

 

Italiensk restaurant: Bottega di Brontolo

Denne italienske restaurant har jeg desværre ingen billeder fra, eftersom vi spiste der sent om aftenen og derfor var der alt for mørkt til at tage gode billeder. Men jeg kan stadig fortælle jer, at den helt sikkert er et besøg værd, hvis man er glad for italiensk mad – og hvem er ikke det? Det er en lille restaurant, så måske en god ide at booke et bord på forhånd. Indretningen var så fin med murstensvægge og klinker, og desuden var tjenerne rigtig søde. Priserne er igen helt fornuftige. Vi fik både forret, hovedret og to glas vin for ca. 250 kr. per person.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kold kartoffelsalat med pesto, spidskål og mango