Boller i hokkaido-karry-sauce

Tærte med grønkål, broccoli og sprødt bacon

Hvis jeg ikke lige er i det mest kreative hjørne, så er der én ret, jeg aldrig bliver træt af og som aldrig går galt.. Tærte! Jeg formår altså altid at fremtrylle en god og velsmagende tærte, uanset hvilket humør, jeg er i – og det skete endnu en gang. Nu er jeg også ellevild med tærter, så for mig er det ren luksus, når der kommer sådan en lækker tærte ud af ovnen.


Tærter er bare et perfekt udgangspunkt for et lækkert måltid. Her har jeg oplistet nogle grunde til, hvorfor jeg netop er fan af tærter:

♣ Du kan altid lave dem med årstidens grøntsager

♣ De kan konstant varieres – både bund, grøntsager, fisk og kød

♣ De er altid sprøde udenpå og bløde indeni

♣ Også kan de laves både til det søde og det salte køkken

♣ Kan serveres både til brunch, frokost, aftensmad og nem at have med i madpakken


Så mangler du en god søndagsret? Så har du måske svaret her ♥

dsc_5055_fotor

dsc_5057_fotor

Tærtebund:

  • 60 g koldt smør
  • 2 spsk. olie (olivenolie)
  • 1 spsk. vand
  • 100 g hvedemel
  • 150 g grovmel (jeg brugte rugmel)
  • 1 tsk. salt

Ingredienser til fyld:

  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g grønkål
  • 200 g broccoli
  • 125 g bacon
  • 4 æg
  • 100 g creme fraiche (18%)
  • 100 g flødeost med grønne urter
  • ca. 1 dl mælk
  • 1 tsk. muskatnød
  • Salt, peber
  • Olie til stegning

dsc_5065_fotor

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader. Skær det kolde smør i tern og ælt alle ingredienserne sammen. Når dejen er ensartet så stop æltning, således at dejen ikke bliver for fedtet. Pensl din tærteform med lidt olie, og fordel dejen i tærteformen. Du kan eksempelvis rulle dejen ud i mellem to stykker bagepapir og overføre det til tærteformen – det plejer jeg at gøre. Stik med en gaffel nogle huller i bunden og forbag den i 10 min.

Fyld:

  1. Skær bacon i små tern og steg den sprød på panden. Læg til side på et stykke køkkenrulle.
  2. Snit løg og hvidløg fint.
  3. Skær broccoli og grønkål groft.
  4. Varm en olie op på en anden pande og steg løg, hvidløg, grønkål og broccoli.
  5. Pisk æg, flødeost, creme fraiche, muskatnød, salt og peber sammen i en skål. Når massen er blød og lækker piskes ca. 1 dl mælk i massen.
  6. Tag grøntsagerne af varmen og fordel dem i tærteformen over den forbagte bund, og fordel æggemassen over. Drys med bacon og bag i yderligere 30-40 min.

dsc_5051_fotor

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boller i hokkaido-karry-sauce