Vintergryde a la dahl med rodfrugter og kylling

Thaikylling i grøn karry med grønne grøntsager

Den her thai-ret er gennemført grøn ♣

Green curry paste, grønne grøntsager og hakkede, grønne limeblade som topping – også lige kyllingen, nudlerne og cashewnødderne.. Ja ja, den er umiddelbart ikke så yndefuld at se på, som jeg lige havde forestillet mig i mit hoved, men den smager virkelig godt! Den er fyldt med grøntsager, masser af thai-smag især fra den grønne karry-paste samt limebladene, og desuden gør kokosmælken den lækkert cremet. Jeg har allerede spist den store portion, jeg lavede igår – og den skal snart på menuen igen!

Limebladene er en vigtig ingrediens i den her ret! De kan både købes tørrede, friske og frosne, men jeg har købt dem fra frost og har dem blot liggende i en pose i fryseren. Når jeg så laver thai-retter, tager jeg bare 5-10 stykker op af posen, så har jeg dem altid klar. Det er nemlig en ingrediens, man ikke skal undvære i sit thai-køkken.. De kan købes i asiatiske supermarkeder.

Desuden – hvis du vil opnå den bedste grønne karry-smag, så køb dig et ordentligt produkt. De koster ikke meget mere, end de billige i supermarkeder, også smager de bare tusind gange bedre. Den jeg anvender hedder blot “Green Curry Paste”, og den har jeg købt ved en asiatisk købmand. Prøv dig frem – du går i hvert fald aldrig helt galt i byen, hvis du køber din curry-paste i en asiatisk forretning. De holder ligeledes i 100 år, så det kan virkelig svare sig. Nok om paste og limeblade – det var i hvert fald bare et lille fif!

Go’ appetit ♣

dsc_4828_fotor

Ingredienser:

  • 300-400 g kyllingefilet
  • 150 g sukkerærter
  • 5 forårsløg
  • ½ broccoli – ca. 150 g
  • 1 squash
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 2 spsk. østerssauce
  • 8 limeblade
  • 1-2 spsk. soyasauce
  • 2-3 spsk. grøn karry
  • 1,5-2 dåser kokosmælk
  • Olie til stegning
  • evt. saft fra en citron
  • evt. vand
  • 20 g cashewnødder

 

Tilbehør:

  • Nudler eller ris – jeg brugte fuldkornsnudler

 

dsc_4822_fotor

 

Fremgangsmåde:

  • Skær kyllingen ud i passende stykker.
  • Varm en wokgryde op med olie og det grønne karry – start med 2 spsk.
  • Steg kyllingen heri.
  • Skær forårsløgene i skiver, og steg dem sammen med kyllingen og den grønne karry.
  • Skær squash i strimler, riv ingefær og hak limebladene i små stykker, og steg det med.
  • Tilføj kokosmælk, (start med 1,5 dåse) østerssauce og soyasauce.
  • Lad retten koge op, og lad dem stå og simre i 10-15 min.
  • Hak imens broccoli i mindre buketter og skyl sukkerærterne.
  • Efter 10-15 min tilsættes de sidste grøntsager og lad dem koge med kort, så de stadig har noget bid tilbage, ellers bliver retten lidt for smattet.
  • Smag retten til med evt. citron, grøn karry, soyasauce (salt) eller evt. tilsat mere kokosmælk eller vand.
  • Rist cashewnødder på en varm pande.
  • Server med nudler eller ris, og top den med de ristede cashewnødder og evt. hakkede limeblade.

 

dsc_4816_fotor

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vintergryde a la dahl med rodfrugter og kylling