Thaikylling i grøn karry med grønne grøntsager
Den her thai-ret er gennemført grøn ♣
Green curry paste, grønne grøntsager og hakkede, grønne limeblade som topping – også lige kyllingen, nudlerne og cashewnødderne.. Ja ja, den er umiddelbart ikke så yndefuld at se på, som jeg lige havde forestillet mig i mit hoved, men den smager virkelig godt! Den er fyldt med grøntsager, masser af thai-smag især fra den grønne karry-paste samt limebladene, og desuden gør kokosmælken den lækkert cremet. Jeg har allerede spist den store portion, jeg lavede igår – og den skal snart på menuen igen!
Limebladene er en vigtig ingrediens i den her ret! De kan både købes tørrede, friske og frosne, men jeg har købt dem fra frost og har dem blot liggende i en pose i fryseren. Når jeg så laver thai-retter, tager jeg bare 5-10 stykker op af posen, så har jeg dem altid klar. Det er nemlig en ingrediens, man ikke skal undvære i sit thai-køkken.. De kan købes i asiatiske supermarkeder.
Desuden – hvis du vil opnå den bedste grønne karry-smag, så køb dig et ordentligt produkt. De koster ikke meget mere, end de billige i supermarkeder, også smager de bare tusind gange bedre. Den jeg anvender hedder blot “Green Curry Paste”, og den har jeg købt ved en asiatisk købmand. Prøv dig frem – du går i hvert fald aldrig helt galt i byen, hvis du køber din curry-paste i en asiatisk forretning. De holder ligeledes i 100 år, så det kan virkelig svare sig. Nok om paste og limeblade – det var i hvert fald bare et lille fif!
Go’ appetit ♣
Ingredienser:
- 300-400 g kyllingefilet
- 150 g sukkerærter
- 5 forårsløg
- ½ broccoli – ca. 150 g
- 1 squash
- 1 spsk. revet ingefær
- 2 spsk. østerssauce
- 8 limeblade
- 1-2 spsk. soyasauce
- 2-3 spsk. grøn karry
- 1,5-2 dåser kokosmælk
- Olie til stegning
- evt. saft fra en citron
- evt. vand
- 20 g cashewnødder
Tilbehør:
- Nudler eller ris – jeg brugte fuldkornsnudler
Fremgangsmåde:
- Skær kyllingen ud i passende stykker.
- Varm en wokgryde op med olie og det grønne karry – start med 2 spsk.
- Steg kyllingen heri.
- Skær forårsløgene i skiver, og steg dem sammen med kyllingen og den grønne karry.
- Skær squash i strimler, riv ingefær og hak limebladene i små stykker, og steg det med.
- Tilføj kokosmælk, (start med 1,5 dåse) østerssauce og soyasauce.
- Lad retten koge op, og lad dem stå og simre i 10-15 min.
- Hak imens broccoli i mindre buketter og skyl sukkerærterne.
- Efter 10-15 min tilsættes de sidste grøntsager og lad dem koge med kort, så de stadig har noget bid tilbage, ellers bliver retten lidt for smattet.
- Smag retten til med evt. citron, grøn karry, soyasauce (salt) eller evt. tilsat mere kokosmælk eller vand.
- Rist cashewnødder på en varm pande.
- Server med nudler eller ris, og top den med de ristede cashewnødder og evt. hakkede limeblade.
Ingen kommentarer endnu