Trøfler/romkugler
Disse trøfler eller romkugler smager nærmest bedre end bagerens, og især hvis man tænker på, at de kan laves uden sukker! Jeg er helt vild med dem – og alle jeg har serveret dem for har straks spurgt efter opskriften, så her kommer den:
Ingredienser:
- 4-5 dadler (uden sten)
- 4-5 figner
- 2 spsk. kakaopulver
- 2 tsk. romessens
- 1/2 tsk. vaniljepulver/vaniljestang
- 3 spsk. havregryn
- 1 spsk. kokosolie
- 150 g. mørk chokolade
- ca. 2 spsk. flødeost/skyr/græsk yoghurt
- 1 æg
- Honning/sukrin (alt efter hvor sødt man ønsker det)
Tænd ovnen på 180 grader. Smelt kokosolie og ca. 50 g af chokoladen. Imens det smelter, blend alle ingredienser sammen undtagen æg og flødeost. Smag dadel/figen-blandingen til – evt. mere romessens eller kakaosmag – det er efter smag og behag). Hæld dernæst chokoladen og kokosolien i og rør til sidst ægget i. Fordel dejen på bageplade (ca. 2 cm tykkelse) og bag 15-20 min. Den skal stadig være svampet og blød. Mos kagen sammen og bland den sammen med flødeost eller skyr (start med lidt af gangen, og smag til) og eventuelt honning, hvis du ønsker den sødere. Stil på køl. Når den er helt nedkølet, rulles kugler og vendes i smeltet chokolade. Pyntes med frysetørret hindbær.
Ingen kommentarer endnu