Rød thai-ret (Padang)
Forleden havde jeg thai-aften med min kæreste. Det er en genial ret på en hverdag eller lidt travle dage, fordi retten er simpel og hurtigt at lave, men sprængfyldt med smag og sund oveni købet. Så bliver det vist ikke bedre!
Desuden, ha’ altid limeblade i din fryser, hvis du er glad for asiatiske retter! De kan redde enhver ret og giver den helt rigtige asiatiske smag. De kan købes i asiatiske specielbutikker og blot fryses ned, så de altid ligger klar.
Ca. 2 personer.
- 250 g oksestrimler
- 100 g broccoli (1/3)
- 100 g. champignon
- 50 g rød peber (1/3)
- 5 tsk. curry paste rød
- 2 dåse kokosmælk
- 1 spsk. østersauce
- 10 limeblade (gerne frosne) (evt. gem 2 blade til pynt)
- En håndfuld frisk basilikum – ca. 10 blade
- 1 dl vand
- 2 spsk. honning eller sukker
- Salt
- Olie
- Frisk rød chili (pynt)
Tilbehør:
- Jasmin ris
Hak limebladene og steg dem i olie. Tilføj curry paste og lad det stege. Tilføj en spsk. kokosmælk (den fede del) og steg dernæst kødet i blandingen. Hak grønsagerne i en passende størrelse, imens kødet brunes. Tilføj dernæst alle de resterende ingredienser, undtagen broccoli og peberfrugt. Lad retten simre i 10-15 min. Lige inden servering hældes broccoli og peberfrugt i retten, og lad dem koge med i 2-3 min, således at der stadig er godt med bid i dem. Skær fine skiver af chilien samt skær limebladene i strimler (og evt. basilikumblade) og pynt din ret med disse på toppen.
Ingen kommentarer endnu