Tomatsuppe med rugbrødscroutoner

Hokkaidosuppe med kokosmælk

Endelig blev det græskarsæson igen.. Og det her er intet mindre end en ægte efterårsret!

Jeg synes efterhånden, at jeg kan mærke på min krop, at mørket for alvor trænger på nu. Hele den her uge har jeg følt mig træt, uoplagt og umotiveret for at komme ud af døren. Derfor har jeg givet min krop et skud suppe – det hjælper både på energiniveauet, men det hjælper også på humøret at få tilfredsstillet smagssanserne. Og jeg ELSKER hokkaidosuppe, og især den her udgave med kokosmælk og karry! Den giver suppen et twist af noget asiatisk, men stadig med hokkaidoen i fokus.

Jeg har serveret den flere gange til gæster og familie og alle er fan! Men hvem er ikke fan af græskar? Desuden er jeg fan af supper.. OG jeg havde jo lovet, at der ville komme flere suppeopskrifter på bloggen.

Nu er min favorit her i hvert fald! Håber du vil synes det samme.

Go’ appetit ♥

dsc_4511_fotor

dsc_4544_fotor

Ingredienser:

 • 1 løg
 • 1 hokkaido
 • 4 gulerødder (ca. 300 g)
 • 3 kartofler (ca. 150 g)
 • 2 fed hvidløg
 • 1 dåse kokosmælk
 • 1 grøntsagsbouillonen
 • 1 rød chili
 • 2 tsk. karry
 • 1,5 tsk. spidskommen
 • 2 tsk. koriander
 • Olie til stegning
 • Salt, peber

Tilbehør:

 • Ristede græskarkerner
 • Creme fraiche
 • Rudbrødscroutoner
 • Frisk persille

 

dsc_4519_fotor

Fremgangsmåde:

 • Hvis din hokkaido er økologisk, kan du bare nøjes med at skrubbe den på ydersiden og derefter skæres den i mindre stykker. Hvis den ikke er økologisk, så skræller du hokkaido græskaret, og skærer det ligeledes. Hele suppen skal blendes, så det er ikke vigtigt, hvordan grøntsagerne skæres ud.
 • Skræl gulerødderne, og hak dem i mindre stykker sammen med løg og hvidløg.
 • Find en stor gryde frem og varm olie op i den. Steg nu grøntsagerne (undtagen kartofler), hvidløg og løg sammen med alle krydderierne.
 • Når de er stegt godt af, så hældes kogende vand på, indtil grøntsagerne er dækket. Smid grøntsagsbouillonen ned i og rør rundt til den er opløst.
 • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker, imens græskar og gulerødder koger. Når græskar og gulerødder har kogt i 10 min, tilføjes kartoflerne og lad det yderligere koge i 20-25 min med låg på.
 • Når grøntsagerne er kogt, hakkes chilien og ca. halvdelen tilføjes i suppen. Blend nu suppen.
 • Bland den med en dåse kokosmælk.
 • Smag suppen til med resten af chilien, salt og peber.
 • Server med din yndlingstopping – du kan lade sig inspirere af min topping!

 

dsc_4546_fotor

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tomatsuppe med rugbrødscroutoner